GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Vilajuiga

Pueblo

Vilajuiga

Municipio

Vilajuiga / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1138

 

Ayuntamiento

Dirección

Sant Sebastià, 39

Código postal

17493

Teléfono

972  530 005

Fax

972 552 217

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilajuiga

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Vilajuiga

E-mail municipio

informacio@vilajuiga.cat
 

Avui dia, la seva situació privilegiada al bell mig de dos parcs naturals a poca distància de Figueres, Roses i Llançà, i molt ben comunicada amb la resta de la comarca; ha fet que Vilajuïga, esdevingui un indret molt dinàmic.

El poble de Vilajuïga és al raiguer de la serra, a la vora esquerra de la riera de Vilajuïga, que recull les aigües dels barrancs que en davallen torrencialment. Les cases s'agrupen entorn de l'església d'una manera molt desgavellada.

Vora seu hi ha el barri de l'Estació de Vilajuïga, on hi ha l'estació del ferrocarril de Portbou a Figueres, no gaire habitat, i un altre barri separat del poble per la riera de Vilajuïga i la via del tren, que forma un nucli important conegut com el Veïnat de Dalt.

Castell de Quermanço per ainhoaAquest castell està situat a uns 2 km al nord del poble de Vilajuïga, si hi accedeix per la carretera N-260 de Figueres a Portbou o bé per l'interior del poble. El tenim documentat des del 1078

Rutes turístiques

Ruta Megalítica
Ruta Monumental
Ruta de l'Aigua
Ruta del Vi

llocs d´interès:

DOLMEN DE LA CARENA
DOLMEN CAIGUT I
DOLMEN CAIGUT II
DOLMEN DE LES RUÏNES
DOLMEN DE LA TALAIA
DOLMEN DEL GARROLLAR
DOLMEN DE LA UINYA DEL REI
SANT FELIU DE VILAJUÏGA
CASTELL DE QUERMANÇÓ
POBLAT DE CANYELLES

El poble celebra la festa major d'hivern per Sant Sebastià, mentre que per Carnaval és tradicional de fer un berenar amb bunyols. La festa major d'estiu es fa amb motiu de la festivitat de Sant Feliu. Se sol fer al final de juliol o durant els primers dies d'agost.(ftes i fotos ver links)