GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Vilajoan

Pueblo

Vilajoan

Municipio

Garrigàs / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

17

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Ajuntament, 2

Código postal

17476

Teléfono

972 56 80 83

Fax

972 56 80 83

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilajoan

Web de Interés

Garrigas

E-mail municipio

secretaria@ajuntamentdegarrigas.cat
 

Esglesia de Vilajoan

L'església consta de dues naus romàniques juxtaposades, d'èpoques diferents, i presenta alguns afegitons posteriors. La nau septentrional és la més antiga, construïda amb còdols, i l'absis té planta de ferradura. La nau és coberta amb volta de canó poc ultrapassada, que arrenca de banquetes, i l'absis, amb volta de quart d'esfera. Al presbiteri hi ha vestigis de pintures murals romàniques i es conserva una pica baptismal romànica.

El castell de Vilajoan, a l'extrem meridional del poble, és un palau fortificat de planta rectangular amb un petit pati central. Data dels segles XIV-XV i es conserva força bé. És un dels monuments del gòtic civil més notables de l'Empordà. El portal de mig punt adovellat té, sobre la clau, un escut de la família Pontós. Damunt l'entrada hi ha un matacà ben conservat. Els merlets que coronaven els murs —els que han estat restaurats— es poden identificar bé. Aquesta façana té dues finestres coronelles gòtiques a les quals, recentment, s'han col·locat els mainells.

 

El turismo rural es una actividad que se realiza en un entorno rural, alejado de las masificaciones de las grandes ciudades, e incluso, muchas de ellas, se encuentran entre parajes de bosques y tranquilidad. Suelen ser masías y caseríos que han sido reformados los cuales son dirigidos por familias, que ofrecen un tracto de servicio y amabilidad únicos.
En las casas rurales de Vilajoan usted podrá encontrar un lugar de paz y tranquilidad perfecto para el descanso en familia durante unas merecidas vacaciones(ftes i fotos ver links)