GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Vilafant

Pueblo

Vilafant

Municipio

Vilafant / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

5314

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. de l´Ajuntament, núm. 1

Código postal

17740

Teléfono

972.54.60.20

Fax

972.54.63.50

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilafant

Web de Interés

Dades d´interès de Vilafant

E-mail municipio

ajuntament@vilafant.com
 

Vilafant és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà.El terme municipal, d'una extensió de 8,37 Km2, està situat al sud-oest de Figueres, capital de comarca, també limita amb els termes de Santa Llogaia d'Àlguema al sud, de Borrassà al sud-oest i d'Avinyonet de Puigventós al nord-oest.El municipi comprèn, a més, l'antic poble de Palol Sabaldòria.

Palol Sabaldòri(consorci Salines-BassegodaEl primer pas ha estat crear un itinerari per les ribes del Manol, que comença a la font de Can Massanet, lloc on es troba una alzina declarada arbre monumental, fins a Palol Sabaldòria. La ruta passa per Can Massanet, Palol Sabaldòria i La Bòbila d'en Soler)
El Riu Manol neix a 1.089 metres d'altitud, prop de Lliurona, i té un recorregut de 40 quilòmetres fins a arribar a la Muga, de la qual és l'afluent més important.Tractant-se d'un riu mediterrani, el seu cabal és molt irregular, amb secades a l'estiu i crescudes en l'època de pluges.

Vilafant és un poble amb història. ilafant, actualment el seu nucli antic. El poble de Vilafant s'agrupa entorn de l'església parroquial. Al centre hi ha la plaça, a la qual conflueixen alguns carrers radials. Al bell mig s'hi dreça l'Arbre de la Llibertat. Les cases són, en llur majoria, dels segles XVII al XIX. Al llarg de la carretera de Figueres a Besalú, al N del poble, s'hi ha format un barri modern

Vilafant era un poble de gent de camp que es va veure activat econòmicament per la indústria rajolera a principis del segle XVII.

el nucli de Palol Sabaldòria:

L'any 1995 l'Ajuntament va aprovar un Pla Especial de Protecció d'aquest conjunt arqueològic format per una església pre-romànica, un castell medieval i un mas, a més de restes ibèriques i romanes.

El primer pas ha estat crear un itinerari per les ribes del Manol, que comença a la font de Can Massanet, lloc on es troba una alzina declarada arbre monumental, fins a Palol Sabaldòria. La ruta passa per Can Massanet, Palol Sabaldòria i La Bòbila d'en Soler que, conjuntament amb el Mas Requesens i l'església de Sant Cebrià, han estat catalogats com a béns d'interès cultural.

La Mostra gastronòmica es fonamenta en tastets de diferents plats realitzats de conill a càrrec de restauradors de Vilafant i la comarca.


Foto: Mostra gastronòmica del conill i Fira de l'Artesania de Vilafant:

La Mostra gastronòmica es fonamenta en tastets de diferents plats realitzats de conill a càrrec de restauradors de Vilafant i la comarca.

En les diferents edicions hem gaudit dels plats de restauradors, entre d'altres, del restaurant Can Costa, restaurant Can Quim, restaurant La Quinta Forca, restaurant El Pà volador, restaurant la Deu, restaurant Mas Castellar, restaurant Mas Pau, Catering Montserrat, restaurant Casino Castell de Peralada, restaurant Figueres Parc, restaurant El Trull d'en Francesc, restaurant El Molí de l'Escala, .

Aquesta mostra es complementa amb la fira d’artesania pels carrers del poble. En aquesta fira ens visiten diferent artesans de tot Catalunya.

A banda, durant tot el dia es fan un ventall d’activitats com ara
- Trobada del col·leccionisme de plaques de cava
- Ballada de sardanes
- Concurs de pintura ràpida "pintem conills"
- Concurs de llançament de totxanes
- Tallers artesanals per a infants i joves
(ftes i fotos ver links)