GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Viladonja

Pueblo

Viladonja

Municipio

Les Llosses / Comarcas: Ripollès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

13

 

Ayuntamiento

Dirección

Carretera C-26 Km. 181,6

Código postal

17512

Teléfono

972 701 901

Fax

972 701 901

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Viladonja

Web de Interés

Les Llosses

E-mail municipio

ajuntamentlesllosses@hotmail.com
 

El terme de l'antic municipi de Viladonja s'estén al vessant esquerre del sector de capçalera de la vall de la riera de Merlès i comprèn també la capçalera de la vall d'Estiula, tributària del Riu Merdàs i, per tant, del Ter. El territori, molt muntanyós, és cobert de boscos de pins i de roures, amb amples sectors de matollars i pasturatges.

L'antiga parròquia de Santa Eulàlia de Viladonja fou reedificada al segle XVIII, sobre la base d'una primitiva església romànica, de la qual guarda la disposició de la nau, ampliada amb una sagristia i capelles laterals. Té un petit campanar amb coberta piramidal a la banda de migdia, a la ratlla de la façana, on es construí un vestíbul el 1802.

Sant Feliu d´Estiula per FerranL'antiga parròquia de Sant Feliu d'Estiula del segle XI es transformà del tot el 1731, quan s'allargà i s'apujà la nau, i hom li afegí un campanaret i dues capelles laterals

L'antiga parròquia de Sant Esteve de la Riba és del segle XII, d'una nau coberta amb volta i absis de pedra regular i llisa; la porta és composta per un doble arc adovellat i en degradació, al mur de migdia, i sobre seu s'alça el campanar, més tardà, que té per base l'angle SW de l'edifici

L'antiga parròquia de Sant Feliu d'Estiula del segle XI es transformà del tot el 1731, quan s'allargà i s'apujà la nau, i hom li afegí un campanaret i dues capelles laterals.

la gran majoria d'antics masos (les Llentes, les Cases, el Pujol, la Riba, el Colomer, etc.) i altres de més recents, com ara el Molí de Tubau, el Molinot, el Molí de la Riba, el Molí del Puig, la Ferreria o Ca l'Escloper son deshabitats.(ftes i fotos ver links)