GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Viladasens

Pueblo

Viladasens

Municipio

Viladasens / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

207

 

Ayuntamiento

Dirección

c/ Sant Vicenç, 1

Código postal

17464

Teléfono

972 496 150

Fax

972 496 285

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Viladasens

Web de Interés

Dades d´interès de Viladasens

E-mail municipio

viladasens@ddgi.cat
 

Viladasens forma part de la comarca del Gironès, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 16 km2 i 96 m. d'altitud.

Els nuclis que formen el municipi són Fellines, el Mas Nicolau, la Mata, la Móra i Viladasens.

El municipi limita amb els de Bàscara, Saus, Camallera i Llampaies, Vilopriu, Sant Jordi Desvalls, Cervià de Ter i Vilademuls.

Hi ha camins veïnals que comuniquen els diferents nuclis de poblament de Viladasens i una carretera local que travessa el terme de N a S i té ramificacions cap a Cervià i Sant Jordi Desvalls, on hi ha una estació ferroviària de la línia Barcelona-Portbou.

Sant Vicenç de ViladesensL'església parroquial de Viladesens apareix documentada per primera vegada l'any 1046 en un document de compra-venda. El temple romànic va ser profundament remodelat en època barroca
La seva església parroquial és dedicada a sant Vicenç.De l'edifici romànic primitiu resta la façana de ponent, on hi ha la porta modificada i una finestra romànica amb un capitell per banda. En la façana de migdia hi ha dos capitells romànics reaprofitats.Un altre element escultòric interessant que s'ha conservat és un fragment d'imposta o cimaci, situat a la dreta del presbiteri, on hi ha representat un lleó devorant un home

 llocs d´interès:

Església parroquial de Sant Vicenç
Església de Sant Martí de Fellines
Esglesiola de Sant Martí de la Mora
Masos de Viladasens i Fellines

Sant Martí de la Mora ViladesensSant Martí de la Mora Viladesens L'església té una sola nau, coberta amb volta de canó i  acabada en un absis semicircular. En la part central de l'absis s'obre una senzilla finestra de doble esqueixada.

Sant Martí de la Mora: L'església té una sola nau, coberta amb volta de canó i acabada en un absis semicircular. En la part central de l'absis s'obre una senzilla finestra de doble esqueixada.

el terme és poblat de boscos de pins predominantment i en menor part d'alzines.

El poble celebra la festa major el 22 de gener, diada de Sant Vicenç, i el 14 d'octubre la festa major petita de Sant Calixt. (ftes, fotos, mas info ver links)