GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Viladamat

Pueblo

Viladamat

Municipio

Viladamat / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

439

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 1

Código postal

17137

Teléfono

972.78.80.82

Fax

972.76.50.31

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Viladamat

Web de Interés

Dades d´interès de Viladamat

E-mail municipio

Contacte
 

Viladamat pertany a la comarca de l'Alt Empordà, i es troba situat al seu extrem sud, limitant per aquella banda amb els termes municipals d'Albons, La Tallada d'Empordà i Garrigoles, que ja pertanyen al Baix Empordà.

El terme comprèn, a part del poble de Viladamat, cap de municipi, el poble de Palauborrell i l'antic lloc de Sant Feliu de la Garriga.

El principal nucli urbà, capitalitat del municipi, està situat a la cruïlla de les carreteres de l'Escala a Orriols i de Figueres a La Bisbal

El segon nucli urbà del municipi és el petit veïnat de Palau Borrell, més antic que Viladamat, que s'ha mantingut intacte i amb les mateixes cases des de fa segles.

Sant Feliu de la Garriga, a poc més de dos quilòmetres a l'oest de Viladamat, conserva el seu castell i l'església romànica que fins a començament del s. XIX va ser la seu de la parròquia

Al nucli històric i als carrers que envolten el recinte medieval, a partir del s. XVI s'hi van edificar o reconstruir notables casals que s'han conservat fins ara amb poques reformes o modificacions estranyes.

Esglesia de Viladamat

llocs d´interès:

Can Carreras
Can Masarac
Església de Sant Feliu de la Garriga
Palau Borrell
El Mas Escot
L'església de Sant Quirze

El poble celebra la festa major,dedicada a sant Feliu, els dies 1 i 2 d'agost, i la festa petita, pel 8 de desembre(ftes i fotos ver links)