GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Vilacolum

Pueblo

Vilacolum

Municipio

Torroella de Fluvià / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

389

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaza Ajuntament, S/n

Código postal

17474

Teléfono

972 520260

Fax

972 550263

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilacolum

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Torroella de Fluvià

E-mail municipio

torroelladefluvia@ddgi.es
 

El poble de Vilacolum es troba a dos Km. al nord de Torroella, vora la carretera de la Bisbal a Figueres. Les seves masies s'agrupen prop de l'església parroquial en una imperceptible elevació del terreny, en la plana al·luvial. El lloc havia estat fortificat a l'Edat Mitjana. Vilacolum era a la vora de l'Estany, avui dessecat, que enllaçava amb el sector dels estanys del terme de Siurana.

L'origen romà de Vilacolum només s'ha pogut confirmar per la presència de trossos de tègules en els camps de conreu situats al sud-est del poble; alguns fragments de terrissa de gruix considerable que es veuen utilitzats en els murs d'alguns casals de la població poden ser, també, d'època romana.

VilacolumEl poble de Vilacolum es troba a dos Km. al nord de Torroella, vora la carretera de la Bisbal a Figueres
L'església de Sant Esteve de Vilacolum És un edifici del segle XVIII, d'una nau amb capelles laterals i absis poligonal. A la llinda de la porta figura l'any 1791. El campanar, de planta rectangular, es dreça a l'angle SW de l'església.

A llevant de la plaça de Vilacolum resta un portal de muralla d'arc de mig punt, adovellat, que dóna accés a un passadís cobert amb volta per on s'ha de passar per anar a l'església i al cementiri.

No gaire lluny, a 1'5 Km. al nord, hi ha el mas dels Estanys o de la Bomba. Al altre costat de la carretera hi ha l'Hostal de la Bomba darrera s'hi trobaren les restes d'un forn romà i als voltants nombrosos fragments d'àmfores o gerres.
És una població turística on hi han moltes segones residències; tot i que està lluny del turisme de masses.(ftes i fotos ver links)