GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Tossa De Mar

Pueblo

Tossa de Mar

Municipio

Tossa de Mar / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

5845

 

Ayuntamiento

Dirección

c/ Església, 4

Código postal

17320

Teléfono

972 34 01 00

Fax

972 34 18 34

Oficina Turismo

972 340 108

Web Oficial

Tossa De Mar

Web de Interés

Platges i patrimoni de Tossa de Mar (catala i castellano)

E-mail municipio

ajuntament@tossademar.org
 

neilalderney123: Tossa de nocheTossa de Mar és una de les poblacions més mítiques de la Costa Brava.

Tossa de Mar és una de les poblacions més mítiques de la Costa Brava. La bellesa de les seves platges i boscos i del seu patrimoni històric i cultural, fan d'aquest indret un punt de referència obligada per al turisme.

La Vila Vella, que es l'únic exemple de població medieval fortificada que encara existeix a la costa catalana i que va ser declarat Monument Històric Artístic Nacional l'any 1931, es troba dins d'un recinte emmurallat construït entre els segles XII i XIV, com a defensa pels problemes amb la pirateria, se'n conserva gairebé la totalitat del perímetre original i tres grans torres cilíndriques anomenades des Codolar, de ses Hores i d'en Joanàs.

Tossa de Mar per neilalderney123

Tossa de mar, conjunto artistico, playa y arte

En un dels punts més alts de l'interior de la Vila Vella hi ha les restes de la primitiva església parroquial, obra gòtica probablement del segle XIV. Encara dins la Vila Vella, hom pot admirar alguns estatges dels segles XV i XVI, de pedra sense escairar arrebossada.

Dins la Vila Vella està emplaçat el Museu Municipal a l'anomenada Casa Falguera (s. XIV) o cal Governador, un dels museus d'art contemporani mes antics (1935) amb obres de grans artistes, com Marc Chagall, Jean Metzinger, André Masson, Georges Kars, Oscar Zügel, els catalans Rafael Benet, Josep Mompou, Pere Creixams, Enric Casanovas, Emili Bosch-Roger, entre altres

El conjunt de la Vila Nova és bigarrat i alegre, amb alguns edificis d'estil modernista, com Can Sans, de l'arquitecte Antoni de Falguera, i s'estén al costat dret de la riera de Tossa, continuada actualment pel sector on s'aixequen hotels i blocs d'apartaments.

VRoig: Cala de Tossa de MarCales i platges de Tossa de Mar



Cales i platges de Tossa de Mar

Cala Futadera
Cala Salions
Cala Giverola
Cala Pola
Cala Bona
Mar Menuda
Platja Gran
Platja d'es Codolar
Cala Llevadó
Cala d'en Carlos
Cala Figuera
Platges de Llorell
Porto Pi
Cala Morisca

Extensos boscos de pins i, sobretot, d'alzines sureres, ocupen una bona part de l'accidentat territori.

Festes:

la festa major d'estiu per Sant Pere, el 29. Aquesta comença amb el pregó de festes i la cercavila tradicional, també dita Aires de Festa Major. Els actes principals són la processó per la platja Gran, les audicions de sardanes, balls i concerts i el concurs de pintura ràpida, convocat des del 1957, d'àmbit internacional. La festa s'acaba amb la dansa tradicional Toquen a córrer (ses nou sardanes).

La festa popular del Pelegrí de Tossa, que se celebra el 20 i 21 de gener, es manté amb vitalitat i té ressò a la comarca. Segons la tradició, quan la pesta del segle XIV feia més estralls, la població de Tossa féu vot d'acudir cada any, en la persona d'un pelegrí fill de la vila, a la capella de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners el dia de la festa del sant, el 20 de gener, si l'epidèmia cessava. El pelegrí, acompanyat d'altres devots, camina els 40 km que separen Tossa de Santa Coloma, on és rebut pels devots, que també l'acompanyen, després d'intercanviar petxines per pinyons i rams de farigola i marduix, a la capella del sant. De tornada a Tossa, el reben a l'església de la Mare de Déu dels Socors

--------------------------------------------------------

Tossa de Mar, también llamado Tossa, es un municipio perteneciente a la provincia de Gerona, Cataluña (España). Situada en la comarca de la Selva, su ubicación en la Costa Brava hace que sea un destino turístico importante.

En la bahía de Tossa, posee un recinto amurallado medieval, la Vila Vella, en un pequeño promontorio en plena playa con siete torres circulares, se estima su origen en el siglo XII para evitar los ataques de piratas. En su interior los restos de una iglesia y el palacio del gobernador del siglo XIV. Cerca del recinto se encuentran los hallazgos arqueológicos de lo que fuera una villa romana del siglo IV, la villa romana de Els Ametllers. Posee un museo municipal, el cual fue el primer museo de arte contemporáneo de todo el Estado, dentro del propio recinto, con colecciones arqueológicas, de pintura local y extranjera, escultura y vidrio.

La Vila Vella de Tossa de Mar Isala66El conjunt de la Vila Vella de Tossa de Mar

A visitar en Tossa:

el recinto amurallado de vila vella
la torre de can magí o torre de los moros
la capilla de la virgen del socorro
can ganga o can leandro
el antiguo mas rabassa
la iglesia parroquial de san vicente
la casa de cultura (antiguo hospital de san miguel)
el santuario de sant grau
la casa sans
el museu municipal
el faro de tossa

recomendamos especialmente dar un paseo por las calles y callejuelas del interior del recinto amurallado y subir hasta el Faro de Tossa, desde donde se pueden contemplar unas magníficas vistas de nuestra costa.
Fuera de las murallas y delimitado por las calles Portal y Estolt encontraréis el barrio de Sa Roqueta, un tradicional barrio de pescadores, fruto de la primera etapa de expansión del municipio durante el s. XVI.
Más allá, continuando por la calle Portal, llegaréis a la zona comercial del centro de la población, que se extiende, básicamente, por las calles Socors, La Guàrdia, Plaza de España y Pou de la Vila

calas i playas de Tossa de Mar:

photo_portfolio: Cala en TossaTossa de Mar, también llamado Tossa, es un municipio perteneciente a la provincia de Gerona, Cataluña (España). Situada en la comarca de la Selva, su ubicación en la Costa Brava

Cala Futadera
Cala Salions
Cala Giverola
Cala Pola
Cala Bona
Mar Menuda
Platja Gran
Platja d'es Codolar
Cala Llevadó
Cala d'en Carlos
Cala Figuera
Platges de Llorell
Porto Pi
Cala Morisca

fiesta del peregrino:

Tradición popular religiosa muy respetada a Tossa, sin ningún tipo de ánimo festivo, que consiste en un peregrinaje a Santa Coloma de Farners en cumplimiento de un voto o promesa hecha por el pueblo a Sant Sebastià al inicio del s. XV, cuando este santo entregó el pueblo de la peste que asolaba media Europa. El día siguiente, vuelta en Tossa de Mar. (mas informacion,ftes i fotos ver links de la ficha)