GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Tortella

Pueblo

TortellÓ

Municipio

TortellÓ / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Catalu˝a

Habt. / Ine 2005

758

 

Ayuntamiento

Direcciˇn

Pl. Mercat, 21

Cˇdigo postal

17853

TelÚfono

972 687 080

Fax

972 687 211

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Tortella

Web de InterÚs

Descripcio i Llocs d┤interŔs de TortellÓ

E-mail municipio

tortella@ddgi.cat
 

El poble de TortellÓ

TortellÓ Ús un municipi situat a la comarca de la Garrotxa i que pertany a l'Alta Garrotxa.

TortellÓ Ús un municipi situat a la comarca de la Garrotxa i que pertany a l'Alta Garrotxa. La vila estÓ situada a 276 metres sobre el nivell del mari es troba a 18 quil˛metres d'Olot, 31 de Figueres i 38 de Girona. El terme municipal delimita, comenšant pel nord i seguint el sentit de les agulles del rellotge, amb Sales de Llierca, Argelaguer i Montagut i Oix.

El poble de TortellÓ s'alša a 271 m d'altitud, en una plana suaument ondulada a la dreta de la riera de JuiÓs, centrat per una ampla plaša i el gran edifici de l'esglÚsia parroquial de Santa Maria, obra del segle XVIII, amb un alt cimbori.

Pont de Llierca por Levilo

El Pont del Llierca Ús la construcciˇ mÚs antiga de TortellÓ que s'ha mantingut intacte fins als nostres dies. EstÓ situat just a la vora de la carretera que va de Montagut i Oix al nucli de Sadernes

Llocs d┤interŔs:

EsglÚsia de Santa Maria de TortellÓ
El Casino
Safareigs p˙blics
Bauma del Serrat del Pont
Pont del Llierca
Riera de JuiÓs

El Pont del Llierca Ús la construcciˇ mÚs antiga de TortellÓ que s'ha mantingut intacte fins als nostres dies. EstÓ situat just a la vora de la carretera que va de Montagut i Oix al nucli de Sadernes, i passa per sobre el riu Llierca. A causa de la seva estructura medieval, els autom˛bils motoritzats hi tenen prohibida la circulaciˇ i nomÚs Ús de pas de vianants

La part mÚs septentrional del terme municipal pertany al PEIN de l'Alta Garrotxa, i estÓ situat a tres quil˛metres de distÓncia dels grans eixos viaris de la comarca que connecten Olot amb Girona.

La ind˙stria Ús el sector mÚs important de la poblaciˇ, seguit dels serveis i el sector agrÝcola. Juntament amb les poblacions limÝtrofes i Sant Jaume de Llierca formen una agrupaciˇ administrativa local anomenada Vall del Llierca. Aquestes poblacions comparteixen afers de mobilitat, de serveis, religiosos i educatius (ZER El Llierca).

Oyeneng: TortellÓ en festes

TortellÓ celebra diverses festes; les principals sˇn la festa de la Germandat, el diumenge pr˛xim al dia 2, la festa del Roser, el darrer diumenge d'abril i la festa major, el 15 d'agost.


La poblaciˇ celebra diverses festes; les principals sˇn la festa de la Germandat, el diumenge pr˛xim al dia 2, la festa del Roser, el darrer diumenge d'abril i la festa major, el 15 d'agost. Entre els fills ilĚlustres de la poblaciˇ recordem especialment el mestre Llorenš Jou (1877-1954), els compositors de sardanes Francesc Juanola (1891-1968) i Manuel Saderra (1908), l'alcalde de Girona durant la Primera Rep˙blica, Josep Prats, el naturalista i farmacŔutic Joan Teixidor (1816-85) i l'escultor Josep Cortada, nascut vers el 1670.(ftes y fotos ver links)