GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Torroella De Fluvia

Pueblo

Torroella de Fluvià

Municipio

Torroella de Fluvià / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

658

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaza Ajuntament, S/n

Código postal

17474

Teléfono

972 520260

Fax

972 550263

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Torroella De Fluvia

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Torroella de Fluvià

E-mail municipio

torroelladefluvia@ddgi.es
 

El poble de Torroella de Fluvià és el cap d'un terme municipal d'una certa extensió (16,7 km ), que comprèn terrenys de la plana al•luvial empordanesa.

A més del poble de Torroella de Fluvià, que és la capital, el municipi inclou els poblets de Sant Tomàs de Fluvià i Vilacolum, i els antics llocs i parròquies de Palol de Fluvià, la Guàrdia i Sant Martí de Canyà.

El riu Fluvià és el límit meridional del terme prop de la seva riba esquerra hi és emplaçada la població de Torroella. El municipi inclou també els pobles de Sant Tomás de Fluvià i Vilacolum i els antics llocs de Palol de Fluvià, la Guàrdia i Sant Martí de Canyà, els dos primers simples veïnats i el darrer desaparegut com a poblat. El rec Sirvent, sèquia artificial important emprada per al regadiu, és, en un tram del seu traçat, el límit septentrional del territori.

El poble de Torroella de Fluvià és a uns 300 m de la riba del Fluvià, al sector meridional del terme. Es divideix en dos barris, separats uns 200 m: el barri de la Força, que presenta un nucli més compacte d'urbanisme medieval, i el barri de la Vila, a llevant d'aquell, on hi ha l'església parroquial; al seu entorn hi ha un grup de masies escampades desordenadament.

foto:g.g.gourme torroella de Fluvià


El barri de la Força és el més antic del poble. Al seu nucli primitiu que era murallat, hi radicà la primitiva església, la "capella de Sant Sebastià", que fou enderrocada l'any 1929 i les seves pedres serviren per aixecar part de la "Casa de la Vila" i la torre de Ca l'Albanyà, que forma així part dels vestigis de fortificació medieval més importants.
 


Les façanes de les seves cases tenen moltes obertures gòtiques, que podríem datar a partir del s. XVI. El carreró central, que dóna nom al barri, és un conjunt arquitectònic de gran caràcter, on podem destacar el pont de Can Sopa que travessa el carrer

El barri de la Vila, situat a l'est, dels anteriors, nasqué al segle XI amb la vinguda d'unes famílies procedents del poble veí de Sant Pere Pescador, les quals s'establiren en aquest lloc.

El poble de Torroella de Fluvià celebra la festa major el darrer cap de setmana d'agost, si bé antany s'havia celebrat el desembre(ftes y fotos ver links)