GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Torrent

Pueblo

Torrent d´Empordà

Municipio

Torrent / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

184

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

17123

Teléfono

972 611 667

Fax

972 610 317

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Torrent

Web de Interés

Informacio del municipi de Torrent

E-mail municipio

torrent@ddgi.es
 

Torrent forma part de la comarca del Baix Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 8 km2 i 34 m. d'altitud.

Els límits del terme municipal són al nord amb Palau-sator i Pals, a l'est amb Regencós, Pals i Palafrugell, al sud amb Regencós i Palafrugell i a l'oest amb Forallac.

El sector muntanyós del terme de Torrent d'Empordà és cobert per la vegetació característica de les Gavarres: pinedes i suredes, que avui ja no s'exploten. En el paratge dels Revolts creix un exemplar de llentiscle (arbust de la família de les anacardiàcies) molt singular per les seves grans proporcions, fins al punt d'estar protegit pels estaments oficials.El nucli està format per una trentena de cases agrupades entorn del temple parroquial. Hi ha alguns carrerons estrets i molt curts i una gran esplanada o plaça a la sortida de la porta medieval –que encara es conserva– del recinte del castell.

l’església parroquial de Sant Vicenç tal com la coneixem avui fou bastida al segle XVIII. És un edifici de considerables dimensions, d’una sola nau, amb capelles laterals i absis poligonal. El campanar és una torre de planta quadrada.

Un altre punt d’interès de la localitat és l’ermita de Sant Llop, del segle XVIII, que es troba situada en un lloc força enlairat i apartat del nucli de població. És de planta de creu grega amb capçalera quadrada i cúpula. Cada any, per Santa Llúcia, s’hi celebra un aplec que congrega molta gent de la rodalia.

Cal destacar també un gran sepulcre megalític, que es troba enlairat en el puig Roig i conegut popularment amb el nom de “cementiri dels Moros”. Es tracta d’un dels dòlmens de galeria coberta més grans localitzats a Catalunya.

Llocs d´interès:

Museu Confitura. Fund Giromus

Museu de la Confitura

Castell de Torrent
Edifici fortificat

Església de Sant Vicenç
Temple religiós

Ermita de Sant Llop
Temple religiós

Dolmen de Puig Roig (o cementiri dels Moros)
Monument megalíticLes Gavarres
Paratge natural

El pi pinyer
Arbre monumental

El llentiscle
Arbre monumental

La festa major de la població s'escau pel primer diumenge de setembre

El Paintball és sens dubte un dels esports amb més creixement a tot el món i especialment a Catalunya ja que cada cop hi ha mes gent que el practica. Està situat al poble de Torrent al baix Empordà en ple cor de la Costa Brava entre Pals i Palafrugell Telf. 639 333 282

MUSEU DE LA CONFITURA

Amb més de 100 varietats, el museu mostra tota una àmplia gama d'aquest apreciat producte artesanal. Són productes amb ingredients totalment naturals i elaborats de forma artesanal en la pròpia cuina que té el museu. Fruites, verdures, flors i espècies en són els components, que han permès descobrir un camí ple de sabors insospitats.

El mateix museu compte amb una amplia botiga per a poder adquirir aquests productes pràcticament impossible de trobar en altres indrets, tant per la seva especialització com creativitat gastronòmica. El museu també compte amb una àmplia llibreria especialitzada. Tel: 972.304.744 (ftes y fotos ver links)