GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Orfes

Pueblo

Orfes

Municipio

Vilademuls / Comarcas: Pla de l'Estany

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

84

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 10

Código postal

17468

Teléfono

972 560 204

Fax

972 560 360

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Orfes

Web de Interés

Vilademuls

E-mail municipio

vilademuls@ddgi.cat
 

El poble d'Orfes és situat al sector septentrional de Vilademuls, vora del Fluvià. El Remirol drena tota la seva superfície. La seva església parroquial és dedicada a santa Maria

Foto: Ajuntament

El poble d'Orfes és situat al sector septentrional de Vilademuls


La referència més antiga que coneixem del poble és del 826. L'any 1017, en una butlla del papa Benet VIII, se l'anomena villa de Orfanis. No sembla, però, que el seu origen pugui relacionar-se amb orfes o orfenats. Per això alguns creuen que es podria referir a Arfa, que seria el nom de la família colonitzadora d´aquests paratges.

Dins el nucli principal hi ha algunes cases remarcables, com ara les Perpinyà, Julià i Demont, i masies com la casa Llobera; l'actual central elèctrica havia estat antigament el molí de la casa Rocabertí.

La resclosa d’Orfes es troba en un paratge fluvial ombrívol voltat de camps de conreu i amb un accés fàcil que, des del poble, es converteix en una agradable passejada.

La carretera d’accés a Orfes   és una de les poques que conserva frondosos arbres plantats a cada banda.

 

 Foto desibuix-miquel:La carretera d’accés a Orfes   és una de les poques que conserva frondosos arbres plantats a cada banda.(ftes i fotos, mas informacion ver links de la ficha)