GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Cartella

Pueblo

Cartellà

Municipio

Sant Gregori / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

132

 

Ayuntamiento

Dirección

Av. Girona, 33

Código postal

17150

Teléfono

972428300

Fax

972429079

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cartella

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Sant Gregori

E-mail municipio

ajuntament@santgregori.cat
 

El poble de Cartellà, al mig del pla i al nord del terme municipal (a uns 5 km de Sant Gregori), limita amb Canet d’Adri i és travessat pel Gàrrep. Consta d’un bon nombre de masies, algunes agrupades en el veïnat de la Vileta, voltat principalment d'alzines sureres i pins, que ofereixen un dels paisatges amb més encant del municipi. Avui Cartellà forma part del municipi de Sant Gregori com la resta de poblacions que integren el terme municipal, però és parròquia independent, centrada per l’església de Sant Feliu edificada el segle XVIII.

El seu patrimoni

•Castell de Cartellà
•Capella de l’Esperança
•Església de Sant Feliu de Cartellà:

Cartella Consta d’un bon nombre de masies, algunes agrupades en el veïnat de la Vileta, voltat principalment d'alzines sureres i pins, que ofereixen un dels paisatges amb més encant del municipi.

Vista aeria de Cartellà

De l'edifici antic, de construcció romànica, se'n conserven alguns vestigis descoberts fa pocs anys en una restauració, però el temple actual fou aixecat al segle XVIII, i és d'una nau amb capelles laterals i absis poligonal. La torre del campanar està coronada per un minaret octogonal amb obertures de mig punt.

A ponent del poble de Cartellà hi ha el veïnat de la Vileta, vora el límit amb Canet d'Adri (ftes i fotos ver links de la ficha)