GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Capmany

Pueblo

Capmany

Municipio

Capmany / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

560

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. del Fort, 1

Código postal

17750

Teléfono

972 549 017

Fax

972 549 168

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Capmany

Web de Interés

Fotos de Capmany

E-mail municipio

capmany@ddgi.cat
 

El terme municipal de Campmany, de 26,58 km², s'estén als darrers contraforts meridionals de la serra de l'Albera, a banda i banda del Llobregat d'Empordà, que el travessa de N a S. Altres petits cursos fluvials davallen de la mateixa serra i formen petites valls limitades per serrats de poca elevació: els més importants, afluents del Llobregat per l'esquerra, són la riera de Torrelles i el Merdançà (amb el torrent de la Verneda), que neix dins la Jonquera, al lloc dit els Estanys.

A més del poble de Campmany, cap de municipi, hi ha nombroses masies escampades pel terme, i alguns veïnats, com el de Bosquerós o el de la Vall, com també l'antic balneari de la Mercè.

Capmany està situat en una vall, envoltat per diferents serres, pel nord: la Comunera, la Blanca i la dels Estanys, per l’oest: la serra de la Solana i de Bosquerós i pel sud: la serra de l’Horta. Hi han grans extensions d’alzines i sureres

El poble de Capmany

Llocs d´interès:

Recinte emmurallat
Ermita de Sant Sebastià
Església de Santa Àgata
Megalític
Plàtan de Can Compte

El nucli antic, amb les muralles i l'església d'època medieval i l'eixample, que pertany als segles XVII-XVIII, són situats a la riba esquerra, i un raval de construcció més moderna allarga el nucli habitat a l'altre costat del rieral.

el barri o eixample format al N de la muralla al llarg del Carrer Major té una sèrie de cases dels segles XVII-XVIII com les masies properes amb terrasses davant la façana i pous cilíndrics adossats, als quals es pot passar des de l'interior; s'hi destaca Ca n'Oliveres. A la fi del Carrer Major hi ha la capella de Sant Sebastià, petita església dels segles XVII-XVIII, de planta rectangular i campanar de cadireta.

la bodega Castillo de Capmany produce, bajo la Denominación de Origen Empordà-Costa Brava, los vinos Moll de Alba y Castillo Olivares.

Bodegas Castillo de Capmany

la bodega Castillo de Capmany produce, bajo la Denominación de Origen Empordà-Costa Brava, los vinos Moll de Alba y Castillo Olivares. Son vinos poderosos con gran estructura y muy buenas condiciones para la crianza. En la bodega, situada en un castillo del siglo XI, envejecen los caldos en barricas de roble americano y húngaro.Como variedades predominan Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah y Garnatxa.

La festa major de Campmany se celebra el diumenge més proper al 5 de febrer, i també destaca la festivitat del Carnaval, amb la festa del Ranxo el dimarts corresponent.(ftes i fotos ver links de la ficha)