GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Yoanet

Pueblo

Yoanet-Joanet

Municipio

Arbucies / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

52

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Major, 2

Código postal

17401

Teléfono

972 86 00 01

Fax

972 86 09 83

Oficina Turismo

972 16 24 77

Web Oficial

Yoanet-Joanet

Web de Interés

Arbucies

E-mail municipio

ajuntament@arbucies.cat
 

L'antiga parròquia de Joanet pertany administrativament al municipi d'Arbúcies, però històricament és molt més vinculada a Sant Hilari i a les Guilleries.

La Vall d´Arbucies

La vall d'Arbúcies és una vall reclosa pel Montseny, el pla de les Arenes a les Guilleries, els cims de Joanet i la serra de Malhivern i Montsoriu, a l'extrem S

El poble de Joanet es troba a 610 m d'altitud, arrecerat al llom d'una carenada, format per un parell de carrerons i una petita plaça davant l'església parroquial.

El poble és centre d'excursionisme, i disposa d'un espaiós hostal. El segon diumenge de maig celebren la festa del Roser i el 21 de setembre la diada de Sant Mateu.

L'antic mas de la Roca, al peu de la carretera de Santa Coloma de Farners, dominant la vall, conegut avui per castell Marsans (propietat de la família Estruc), ha estat convertit modernament en un fantasiós castell medieval de concepció romàntica. Entre les masies del terme sobresurt la de Ridecós, ben ornamentada, on s'ha instal·lat una moderna indústria d'objectes de fusta cremada.(ftes i fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua