GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Vilopriu

Pueblo

Vilopriu

Municipio

Vilopriu / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

217

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Andreu Tuyet, s/n

Código postal

17466

Teléfono

972 768 096

Fax

972 768 096

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilopriu

Web de Interés

Dades generals de vilopriu

E-mail municipio

ajvilopriu@grn.cat
 

Vilopriu és el cap d'un municipi de 16,44 km² que també inclou els pobles de Gaüses, Pins i Valldavià. És situat al NW de la comarca, al límit amb l'Alt Empordà (N-NW) i el Gironès (W).

El poble de Vilopriu és a la dreta de la riera del seu nom, tributària del Ter, a 82 m d'altitud. La tossa edificada a l'entorn del castell i de l'església, amb carrerons curts, estrets i cases dels segles XVI al XVIII forma un conjunt d'indubtable interès arquitectònic.

Foto Consell Comarcal del Baix Emporda

El castell palau de Vilopriu, que té els seus orígens al segle XII, però fou bàsicament modificat a la baixa edat mitjana, al segle XV, domina encara el conjunt del poble. És de planta rectangular amb alts murs espitllerats i atalussats que resten dempeus en bona part, sobretot als costats de migdia i de llevant. A la façana principal —a migdia— s'obren dues finestres coronelles gòtiques, geminades.

El poble té com a equipaments una piscina municipal i un dispensari als pobles de Vilopriu i Gaüses. El poble té 4 esglèsies, St. Bartomeu a Valldavià, Sta. Maria, a Gaüses, St. Roc, a mig del bosc de Gaüses, i la parròquia de St. Pere, a Vilopriu. Al terme de Vilopriu trobem un restaurant, dalt del carrer Nou, i una casa de colònies a la Plaça Major.

La festa major de Vilopriu s'escau per Sant Pere, el 29 de juny, mentre que la festa petita se celebra el 27 de setembre.(ftes i fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua