GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Vilobi D´Onyar

Pueblo

Vilobi D´Onyar, Salitja i Sant Dalmai

Municipio

Vilobi D´Onyar, Salitja i Sant Dalmai / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2862

 

Ayuntamiento

Dirección

Travessia Casa de la Vila, 1

Código postal

17185

Teléfono

972 473026

Fax

972 474020

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilobi D´Onyar, Salitja i Sant Dalmai

Web de Interés

Dades d´interès de Vilobi D´Onyar

E-mail municipio

ajuntament@vilobidonyar.cat
 

El municipi de Vilobí d'Onyar, format pels pobles de Vilobí, Salitja i Sant Dalmai, té una extensió de 32,8 km² i es troba al NE de la plana de la Selva, que arriba fins als voltants de Girona. Afronta pel N amb els municipis de Bescanó i Aiguaviva, per l'E amb els de Riudellots i Caldes de Malavella, pel S amb el de Sils i per l'W amb els de Brunyola i Santa Coloma.

 La població és centrada per l'església i l'antic castell, encara que el creixement urbà actual segueix la carretera de Santa Coloma.

llocs d´interès:

-Església parroquial Sant Esteve. Va substituir la vella església medieval del segle XI. L'actual és una obra de l'any 1773 amb campanar barroc.
-Castell de Vilobí. Segles XII i XIII. Obres de remodelació al segle XIX.
-Capella de Santa Margarida. Segle XIII.

Les entitats culturals i d'esbarjo més actives del poble són la Casa de l'Esplai, el grup de teatre Undàrius, de l'Associació Pere Antoni, i en l'àmbit esportiu l'equip de futbol, que juga a la tercera divisió nacional. La festa major se celebra el segon diumenge de setembre amb un seguit d'activitats dedicades especialment a la mainada.

Aeroport de Girona

L'Aeroport de Girona Costa Brava (codi internacional GRO) està situat al municipi de Vilobí d'Onyar, a 12 quilòmetres al sud de la ciutat de Girona, i per tant té bones vies de comunicació amb Girona, la Costa Brava, Barcelona i els Pirineus.

És l'aeroport líder a Espanya de companyies de baix cost, en especial Ryanair, que hi té la seva base principal de la franja mediterrània i la quarta d'Europa, per darrere de Stansted (Londres), Dublín i Hahn (Frankfurt). I, és que a l'aeroport de Girona, a part dels vols xàrter, les úniques companyies que han funcionat han estat les de baix cost com ara Ryanair, ja que en els diversos intents de crear vols nacionals a Madrid, han fracassat totes les companyies que ho han intentat(ftes i fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua