GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Vilert

Pueblo

Vilert

Municipio

Esponellà / Comarcas: Pla de l'Estany

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

42

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 1

Código postal

17832

Teléfono

972 597 800

Fax

972 597 300

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Els pobles de Centenys i Vilert

Web de Interés

Esponella

E-mail municipio

esponella@ddgi.cat
 

El municipi D´Esponella és drenat pel Fluvià i pel seu afluent el torrent d'Espolla, que més avall, entre els termes de Porqueres i Fontcoberta, neix a l'estany d'Espolla, d'origen tectònic. Comprèn, a part el cap de municipi, Esponellà, els pobles de Centenys i Vilert, i els veïnats de Batllori, Brunsó, Borrell, Martís, les Caselles i les Anglades.

Vilert format pel nucli del poble amb la seva església, la plaça del poble, alguns carrers i les terres i cases dels seus voltants. Està situat al sud-oest del territori, a la riba sud del Fluvià. Actualment s'hi poden comptabilitzar 19 cases habitades

Vilert format pel nucli del poble amb la seva església, la plaça del poble, alguns carrers i les terres i cases dels seus voltants.

Vilert d´Esponellà

El vell temple romànic, que ha arribat fins a nosaltres, tenia una àbsida i dues absidioles, úniques restes que junt amb la caixa del campanar i part dels murs exteriors, sagnats per l'obertura de capelles en el segle XVI es conserven encara. El portal gòtic és obra del 1426. Avui el seu titular és l'Assumpta.

El castell estava situat al costat del nucli del veïnat de les Anglades. En queden actualment molt poques restes, només es poden apreciar les fosses que l'envoltaven per dos costats i la cisterna. Les pedres de la construcció es van anar fent servir per fer altres cases al llarg dels segles. Al segle XIX encara se n'hi havia anat a cercar.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua