GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Vilamalla

Pueblo

Vilamalla

Municipio

Vilamall / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1115

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Font, s/n

Código postal

 

Teléfono

972 525 176

Fax

972 525 684

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilamalla

Web de Interés

Dades d´interès de Vilamalla

E-mail municipio

vilamall@ddgi.cat
 

El terme municipal de Vilamalla, de 9,11 km², es troba a la plana empordanesa, a migdia de Figueres, a l'interfluvi del riu Manol (N) i del Fluvià. El territori és accidentat per petits pujols arrodonits que caracteritzen el paisatge, i a llevant es troba en contacte amb el sector dels antics estanys de Siurana, avui dessecats. Comprèn el poble de Vilamalla, cap del municipi, diverses masies escampades, i part del raval del Pont del Príncep de Santa Llogaia d'Àlguema, sector on s'instal·là un polígon industrial.

Sant Vicenç de Vilamalla

Sant Vicenç de Vilamalla

llocs d´interès:

-Església de Sant Vicenç: L'edifici actual data de finals del segle XII o principis del XIII, quan les formes romàniques comencen a deixar pas a l'incipient gòtic. L'església és d'una sola nau, amb planta rectangular, sense absis diferenciat. La nau està coberta amb una volta de canó lleugerament apuntada, que arrenca d'una motllura, que recorre els murs laterals del temple.

-L'Abadia Conjunt arquitectònic :Masia dels segles XVI i XVII que conserva les restes d'una torre de planta quadrada, dels segles XIII i XIV, a la seva banda nord-est. El nom provindria gairebé segur de la seva vinculació amb el monestir de Sant Pere de Roda.

El Polígon Empordà Internacional és un polígon industrial situat al costat de la N-II i la C-31 al seu pas pel municipi de Vilamalla. És un polígon conegut pel fet que havia comptat amb una secció duanera i veterinària, i que encara compta amb una ITV, l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà i diverses empreses importants.(ftes i fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua