GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Vilamacolum

Pueblo

Vilamacolum

Municipio

Vilamacolum / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

318

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Catalunya, 1

Código postal

17474

Teléfono

972 521 705

Fax

972 520 255

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilamacolum

Web de Interés

Informaciò i llocs d´interès de Vilamacolum

E-mail municipio

vilamacolum@ddgi.cat
 

Vilamacolum és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Situat al marge esquerra del riu Fluvià, el seu territori és planer. El paisatge és ben característic de la plana empordanesa: la vista es perd entre camps (les closes), limitats pels recs i les motes on creixen els tamarius, els salzes, els oms i els freixes. El Montgrí, les serres de Rodes i de l'Albera i les carenes pirinenques més remotes, sobre les quals s'enlaira el Canigó, sorgeixen a la llunyania. Vers llevant l'horitzó s'eixampla i s'endevina la proximitat de la mar.

Església de Santa Maria Vilamacolum presenta l'estructura romànica dels segles XI al XIII


llocs d´interès:

Església de Santa Maria
Temple religiós
Les Closes
Pont de pedra

Església de Santa Maria: És un edifici romànic bastit en dues etapes ben diferenciades: l'extrem oriental de l'única nau i l'absis semicircular són del segle XI, potser de la segona meitat, mentre que una gran part dels murs laterals de la nau i el frontis són d'època romànica avançada (segles XII-XIII).

Dins el poble hi ha alguns casals dignes d'esment. Can Tet té encara importants elements del gran casal fortificat dels segles XV-XVI i finestres gòtiques amb decoració floral. El Mas Baró (o Can Carreres) és un gran casal situat a la plaça, amb finestres renaixentistes. Can Selmo, amb elements dels segles XV-XVI i capitells esculpits a l'interior i a l'exterior, era probablement la casa delmera de Sant Pere de Rodes. Can Costa també té elements de la mateixa època, i altres del segle XVIII. Can Geli és una gran casa pairal refeta al segle XIX, amb una capella a la Mare de Déu de Gràcia, notable pel conjunt arquitectònic interior

Els seus conreus són de cereals, blat de moro, farratges per al bestiar amb fruiters (pomeres) i ramaderia juntament amb serveis turístics.

Fou el poble on visqué i morí l'escriptora catalana Maria Àngels Anglada. A les novel·les de l'autora, com ara Les Closes es descriu el poble i el seu entorn, els aiguamolls de l'Empordà.

Les celebracions pròpies del poble són la festa d'hivern de Sant Valentí, el dia 14 de febrer, i la festa major de l'Assumpta, el dissabte i diumenge abans del dia 15(ftes i fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua