GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Viladrau

Pueblo

Viladrau

Municipio

Viladrau / Comarcas: Osona

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1066

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Balcells i Morató, 3

Código postal

17406

Teléfono

938 848 004

Fax

938 849 011

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Viladrau

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Viladrau

E-mail municipio

viladrau@diba.cat
 

Viladrau forma part de la comarca d' Osona i és de la província de Girona. El terme municipal té una extensió de 51 km2 i el poble està a 821 m. d'altitud. Es troba en plena zona de contacte entre el Montseny i les Guilleries.

Limita al N amb Sant Sadurní d'Osormort, a l'E amb Espinelves i Arbúcies (Selva) 'ambdós, com Viladrau, es troben adscrits administrativament a la província de Girona', al S amb el municipi de Montseny (Vallès Oriental), a l'W amb els de Seva i Taradell i al NW amb Sant Julià de Vilatorta.

El terme comprèn, a més del poble de Viladrau, els veïnats de les Casiques o les Casetes, les Corts, les Índies, Masvidal, Vernets, Vilarnau, les Paitides, aquest darrer situat entre les masies del Martí i del Pujolar, i el Pla de Montfalcó, que és considerat com a carrer per l'ajuntament, a més de la urbanització anomenada les Guilleries.

El poble de Viladrau es troba a la solana de la serra del Martí i la Vila, que arriba fins al puig de la Torre de Vilarmau. Té un nucli de carrers petits i estrets on hi ha la plaça i l'església.

Viladrau

llocs d´interès:

Centre Cultural Europeu de la Natura de Viladrau
Coll de Joan
El Castanyer de les Nou Branques
El Rieral
Ermita de l'Erola
Espinzella
Font de l'Oreneta i Fonts dels Enamorats
La Sala
Les Paitides
Puig - Sasucre i la Torre de Vilarmau
Serra de Rosquelles
Turó de Mirabell - Les Quebrades

Les cases dels segles XVII i XVIII han estat en la seva major part transformades i renovades en època recent. Al voltant de la capella de la Pietat, existent ja el 1603, a l'antic camí de la vila, es formà un petit nucli o barri al mateix segle XVII.

Noguer monumental a Viladrau

Masies:

El Noguer
Ca l'Herbolari de Viladrau
Mas Rosquelles
Cal Balet

La base econòmica des del començament del segle XX és la que deriva de la funció del poble com a lloc de residència i estiueig, que motivà la construcció d'un gran nombre de xalets i torres residencials, algunes de tipus modernista, que s'estenen per les valls i les petites eminències que envolten la població.

L´Aigua Viladrau

Les diferents cultures assentades en el Mediterrani (grecs, romans, àrabs, jueus…) han gaudit sempre de les propietats lúdiques i curatives de l’aigua. Aquest fet va tenir el seu màxim exponent en la cultura romana, en la que l’existència d’aigües termals era decisiva per establir els seus poblats, convertint-se posteriorment en el punt neuràlgic de les trobades socials.

En el segle XIX es popularitzaren entre les classes més adinerades les visites terapèutiques a balnearis amb la finalitat de gaudir de les propietats curatives de les aigües mineromedicinals. Va ser llavors quan aquesta aigua amb propietats curatives es va començar a comercialitzar en envasos de ceràmica o porcellana, per poder seguir a casa el tractament curatiu iniciat al balneari.

Sobresurten una agrupació sardanística, una associació que relaciona la cultura i l'esport i una fundació dedicada a Jaume Bofill i Ferro, crític literari i poeta barceloní, a més de l'Associació d'Amics del Montseny, grup dedicat a la defensa, la protecció i la promoció del massís. Aquest grup organitza a més, des del 1982, el premi literari Montseny.

El mes de maig es fa un aplec al santuari de Sant Segimon, després del qual hi ha ball popular a l'era de Can Bosc; el dia 8 de setembre es fa el ball del ciri i la contradansa, i al novembre, en honor al patró, sant Martí, se celebra la festa major, amb motiu de la qual, entre d'altres actes, es realitza una festa homenatge als avis.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua