GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Vilablareix

Pueblo

Vilablareix

Municipio

Vilablareix / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2277

 

Ayuntamiento

Dirección

C/Perelló 120

Código postal

17180

Teléfono

972 40 50 01

Fax

972 23 87 64

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilablareix

Web de Interés

Història i patrimoni de Vilablareix

E-mail municipio

ajuntament@vilablareix.cat
 

Vilablareix està situat a la mateixa entrada sud de Girona capital. El terme municipal de 606 hectàrees, equivalents a 6,06 quilòmetres quadrats, pertany a la comarca del Gironès i al partit judicial de Girona. Limita al nord-oest amb el de Salt, al nord-est amb el de Girona, a l'oest, amb el de Bescanó i a l'est amb els d'Aiguaviva i de Fornells de la Selva.

El municipi es divideix en dues entitats de població, la del Perelló, la qual inclou els terrenys situats al oest de l'autopista A-7 i la de Vilablareix, per als situats a l'est de l'autopista

L'entitat del Perelló és majoritàriament urbana, residencial i industrial, i és a on radica el nucli urbà del Perelló, capitalitat del municipi. L'entitat de Vilablareix és majoritàriament rústega.

Cyteck: VilablareixVilablareix està situat a la mateixa entrada sud de Girona capital. El terme municipal de 606 hectàrees, equivalents a 6,06 quilòmetres quadrats, pertany a la comarca del Gironès
La parròquia de Sant Menna de Vilablareix, és existent a l'any 882. El temple és del segle XVIII. Té dins del terme les restes d'una ermita de sant Roc, edificada el 1433, l'aplec del qual se celebra a la parroquial, que per aquest motiu, molts gironins coneixen amb el nom de «Sant Roc».

La resta més remarcable és el monument funerari romà, situat enmig dels camps, a uns 150 m del cementiri actual, conegut popularment com la Torre dels Moros o Torratxa. És una torre de planta rectangular formada per dos pisos i un terrat, l'alçada total de la qual és de 8,62 m.

El tercer diumenge de maig, celebra la festa major, que des del 1983 és organitzada pels quintos i per les noies nascudes el mateix any, amb un programa d'actes molt divers. La població disposa d'un col·legi públic que aplega 8 alumnes de pre-escolar i 55 de EGB (1988), i d'unes piscines municipals (1986).(ftes i fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua