GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Vidreres

Pueblo

Vidreres

Municipio

Vidreres / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

7316

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Catalunya, 29

Código postal

17411

Teléfono

972 85 00 25

Fax

972 85 00 50

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ajuntament de Vidreres

Web de Interés

Vidreres

E-mail municipio

vidreres@ddgi.es
 

El terme municipal de Vidreres, a l'E de la depressió selvatana, en contacte amb els contraforts nord-occidentals de la Serralada Litoral (puig Ventós, 419 m alt), té una extensió de 48,61 km².

Les aigües corren vers la riera de Sils, a l'W. Limita amb els termes de Caldes de Malavella, Sils (N), Tossa (E), Lloret de Mar (S) i Maçanet de la Selva (W).

Bosthon: El poble de Vidreres
Té agregat el llogaret de Caulès de Vidreres, als vessants de la serra costanera, i els veïnats de les Bòries i Cartellà, formats per algunes cases de pagès; a la darreria del segle XIX diversos veïnats s'anaren integrant al nucli de població actual: les Bòries de Sant Miquel, l'Estany de la Folguera, el Mas Albanell i la Torre Gallina. També 6 urbanitzacions: Aiguaviva Parc, la Goba, Mas Flassià, Puig Ventós, Santa Seclina i Terrafortuna

Centra la vila l'església parroquial de Santa Maria, esmentada ja el 1143, que havia estat possessió del monestir de Sant Salvador de Breda; l'edifici actual fou bastit al segle XVIII, en l'estil barroc-neoclàssic propi de l'època. En depèn una capella dins la vila dedicada a la Mare de Déu dels Dolors.

A llevant de Vidreres, prop de les restes de l'antic castell de Sant Iscle, hi ha el mas dit la Torre Llobet, amb una torre de defensa dels segles XV-XVI.

A la plana i en zones properes a les rieres existeixen pollancres, plàtans, acàcies i algun vern. A les zones urbanes i urbanitzacions hi ha garses, pardals i ocells que hi van a criar com són les orenetes. A les rieres es poden trobar granotes verdes, gripaus, serps, rates d'aigua, eriçons i tudons.(ftes i fotos ver links)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua