GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Vidra

Pueblo

Vidrà

Municipio

Vidrà / Comarcas: Osona

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

178

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 2

Código postal

17515

Teléfono

938 551 255

Fax

938 551 255

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vidra

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Vidrà

E-mail municipio

vidra@ddgi.cat
 

Pere prlpz: El Puig de l'Àliga de la serra de Curull vist des de Vidrà

El municipi de Vidrà, de 34,57 km², és el terme septentrional de la comarca d'Osona, a la qual pertany des de l'any 1989, ja que fins aleshores havia format part de la comarca del Ripollès. D'altra banda, Vidrà constitueix un cas atípic ja que es troba en terres gironines.

El municipi de Vidrà comprèn, a més del poble de Vidrà, cap de terme, el barri de la Creu de l'Arç i el llogaret de Siuret.
L'única carretera que accedeix a Vidrà és la que surt de Sant Quirze de Besora i travessa el coll de Vidrà. Des de la Creu de l'Arç surt una pista de muntanya que porta a Siuret i, per diferents brancs, a Collfred, al Platraver i al pujol de Santa Margarida.

El poble de Vidrà centre del municipi, és situat al sector SW del terme, als peus del Puig Castellar. És format per una vintena de cases repartides en un parell de carrerons i una placeta, en l'antiga sagrera o terreny que gaudia d'immunitat eclesiàstica de l'església parroquial de Sant Hilari. Aquesta sagrera era murada, amb portes per a l'accés, al principi del segle XIV, però les cases foren totes renovades als segles XVII i XVIII.

Tuandjo: Salt del Ges a Vidrà

llocs d´interès:

Castell de Milany
El Puigsacalm
El Riu Ges
Ermita de Sant Jaume del Barretó
Ermita de Santa Bàrbara
Ermita de Santa Magdalena del Mont
Església de Sant Bartomeu de Covildases
Església de Sant Hilari de Vidrà
Església de Santa Margarida de Cabagès
La Tosca de Degollats
Masia del Cavaller de Vidrà
Mirador de la Creu de l'Arc
Salt del Molí
Santuari i Ermita del Bellmunt
Veïnat de Ciuret o Siuret

Masia del Cavaller: Es va aixecar el 1787. En va dirigir la construcció un mestre d’obres francès. Casa senyorial sòbria, però amb detalls decoratius com les llindes, amb tres pisos i porxo a la planta. Les habitacions tenen balcons i finestres. D’estil barroc amb una galeria i afegits posteriors i una capelleta també barroca dedicada a la Mare de Déu de la Mercè.

El Cavaller

El paisatge és impresionant, des d'alguns cims de Vidrà es pot contemplar des de la Badia de Roses, Plana de Vic-Montseny, Pedraforca, Serralades del Cadí i del Canigó. Són destacables les fagedes, rouredes i prats montants, i també les diverses fonts, salts d'aigua i arbres monumentals que són indrets dignes de visitar i contribueixen a donar a l'entorn més encant i interés.

Té una xarxa de carreteres rurals i camins que superen els 60 Km, molt adients per a la pràctica de l'excursionisme i de la bicicleta de muntaya. Els paisatges de Vidrà es poden gaudir en qualsevol estació de l'any. El bosc predominant, la fageda, permet que els seus colors variïn, segons el temps i que, per tant, cada època tingui un encant diferent.

Ruta verd de L’ ARBORETUM : Itinerari circular, que uneix els dos nuclis de Vidrà, en el qual ens trobem uns 20 arbres autòctons, senyalitzats amb una fita i amb la seva explicació corresponent.

En els diferents establiments de Vidrà, també hi trobareu un tríptic que completa la informació.

Els arbres que estan catalogats i marcats amb una placa són: pi, sauquer, om, tell, roure martinenc, castanyer d’índies, freixa, pollancre, perer, salze, arç blanc, blada, auró blanc ...etc.

Camping de Vidrà Telf: 93 852 90 71/ 630 187 883:

Visqui uns dies enmig de la natura, envoltat de muntanyes boscoses i valls on els canvis de color marquen el ritme de les estacions de l´any. L´oferta de serveis (bungalows, piscina...) i les possibilitats de gaudir de l´entorn fan que el Camping de Vidrà sigui un dels indrets mes atractius per conviure amb la natura

El poble de Vidrà té un grup de geganters. Les instal·lacions esportives (dues pistes de tennis, pavelló cobert i camp de futbol —tot i que no en gaire bon estat—) es troben a mig camí entre el poble de Vidrà i el barri de la Creu de l'Arç.
Hom celebra la festa major el quart diumenge de setembre. La festivitat del patró del poble s'escau el 13 de gener, dia de Sant Hilari.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua