GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Solar-Ventola

Pueblo

Solar-Ventola

Municipio

Ribes de Freser / Comarcas: Ripollès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

37

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. de l'ajuntament, 3

Código postal

17534

Teléfono

972 72 71 84

Fax

972 72 70 16

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ventola, Batet, i La Maçana

Web de Interés

Sant Cristòfol de Ventolà

E-mail municipio

Contacte
 

Cavanas: VentolàVentolà és un agregat de Ribes, situat a la solana de la serra d'Estremera i de la serra del Far, a una altitud de 1 385 m.

Ventolà és un agregat de Ribes, situat a la solana de la serra d'Estremera i de la serra del Far, a una altitud de 1 385 m. Malgrat la seva altitud, gaudeix d'un clima bo, pel seu arrecerament.

La seva església, dedicada a sant Cristòfol, és romànica, bé que modificada. Les primeres notícies d’aquest edifici no les trobem fins a finals del segle XIII, però cal pensar que el temple ja existia prèviament., ja que el lloc de Ventolà apareix documentat ja en l’any 982.

Es tracta d'una senzilla església, avui molt restaurada, d'una nau, molt llarga, coberta amb volta de canó, reforçada per tres arcs torals, i capçada a llevant per un absis semicircular, el qual s'obre a la nau per un simple plec que fa la gradació d'amplades.

La porta s'obre al cantó de migjorn, i al fons de l'absis s'obre una finestra de doble esqueixada; a la façana de ponent hi ha un ull de bou, però de construcció posterior.

En el sector de ponent s’alça una torre campanar d’època baix-medieval. Té planta quadrada i coberta piramidal. El pis superior s’obre una finestra d’arc apuntat en cadascun d’aquests murs. Entre els anys 1975 i 1984 va ser restaurada.(ftes i fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua