GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Urus

Pueblo

Urús

Municipio

Urús / Comarcas: Cerdanya

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

196

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Sant Climent, 3

Código postal

17538

Teléfono

972 890 210

Fax

972 890 891

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Urus

Web de Interés

Informaciò i llocs d´interès d´Urús

E-mail municipio

urus@ddgi.cat
 

 El municipi d'Urús ocupa una extensió de 17,60 km². Fou anomenat Grus el 1933 atenent a la pronúncia local; rebutjada aquesta, potser hauria estat més adequada l'adopció de la grafia Orús, profusament documentada i que ha esdevingut cognom indicador de procedència.

El municipi comprèn, a més del poble d'Urús, que és l'únic nucli de població estable, la caseria de la Valira, lloc d'estiueig, i el despoblat de Vilagrau o del Puig d'Urús.

El poble d'Urús és situat a tramuntana, a la part plana del terme, entre el turó de Castellar al N i el collet de Mirabò al S, i té una zona de xalets ben urbanitzada.

Vista d´Urús per Teresa R CowEl poble d'Urús és situat a tramuntana, a la part plana del terme, entre el turó de Castellar al N i el collet de Mirabò al S, i té una zona de xalets ben urbanitzada

llocs d´interès:

Prat del Cortal d'en Vidal
La Font Freda
Església de Sant Climent
Ermita de Sant Grau

L'església parroquial de Sant Climent conserva l'absis romànic, bé que l'edifici fou engrandit i modificat al segle XVII (també és d'aquest període la torre campanar al NW). Al Museu Diocesà d'Urgell es conserva un portahòsties del segle XVIII (de 10,7 × 5 cm), procedent d'aquest temple.

Una minoria de terres estan conreades, i només aproximadament una hectàrea és de regadiu; és a dir, que els prats estan per sobre dels conreus herbacis d'aquest tipus. En destaquen els cereals -sègol i blat, sobretot. Té per mercat agrícola principal i àrea comercial Puigcerdà. La ramaderia és important. En destaca el volum de bestiar oví per sobre del boví de carn i la vaca de llet.

La festa major del poble se celebra el tercer diumenge d'agost (a la vigília es fa un aplec a l'ermita de Sant Grau d'Urús) i el 23 de novembre hom celebra la festa petita de Sant Climent, patró del poble.(ftes, fotos mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua