GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Terrades

Pueblo

Terrades

Municipio

Terrades / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

254

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 1

Código postal

17731

Teléfono

972 56 90 48

Fax

972 56 90 48

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Terrades

Web de Interés

Dades e informaciò de Terrades

E-mail municipio

terrades@ddgi.cat
 

El terme municipal de Terrades, de 20,80 km², es troba al NW de la comarca, al sector dit les Garrotxes d'Empordà, i comprèn el poble de Terrades, cap de municipi, el de Palau-surroca, de poblament disseminat, i altres veïnats de cases escampades i masies.

El poble de Terrades és a 228 m d'altitud, a l'esquerra del Rissec, i forma un nucli agrupat al centre de la vall, que en aquest punt és una cubeta envoltada de muntanyes. Els carrers són de traçat irregular, amb cases de dues plantes (segles XVI-XVIII) algunes amb portal de mig punt. Encara hi ha edificis en ruïnes per l'explosió del polvorí a la darrera guerra (el 3 de febrer de 1939), i el nucli s'allarga vers migdia pel Barri del Mar, on hi ha un gran casal dels segles XVII -XVIII.

foto Salines BassegodaTerrades Església parroquial de Santa Cecília. Reconstruïda el 1954 en substitució de l'antiga església romànica

Llocs d´interès de Terrades:

-El Santuari de la Mare de Déu de la Salut, fundat pel Mossèn Felip Olivet el 1681.
-L’Ermita de Santa Magdalena (alt. 570 m).
-L'Església parroquial de Santa Cecília. Reconstruïda el 1954 en substitució de l'antiga església romànica, originalment construïda el segle XII.
-L’Ermita de Sant Sebastià, probablement del segle XVII i recentment restaurada.
El Castell de Palau-Surroca. Fundat per Berenguer de Palau, és documentat el 1225. L'església és, segurament, més antiga encara, ja que en un document de l'any 1337 es descriu com a "vetustíssima". Actualment forma part d'una explotació agrícola, de propietat privada.
-El Castell de la Terrades o de la Roca. Documentat el 1272, sobreviuen algunes parets i la torre de l'homenatge o de guaita.

És un poble tranquil, predominantment agrícola i ramader, i gaudeix d’un clima agradable i molt favorable per al cultiu del cirerer, la qual cosa ha permès que les cireres de Terrades gaudeixin d’una qualitat excellent i siguin especialment apreciades arreu dels mercats.

Santuari de la Salut

La millor època de l'any per visitar Terrades és a començaments de la primavera, quan els cirerers estan florits.

Un dels atractius que té el municipi per aquells que el visiten és el de passejar pels seus carrers tot observant algunes de les cases que encara es mantenen fidels a la pedra i al seu color terrós, que fan que tot el conjunt agafi un caire rural.

La millor època de l'any per visitar Terrades és a començaments de la primavera, quan els cirerers estan florits. Després de deixar Llers i seguint una estreta carretera esfaltada veurem camps ben treballats, alguna vinya i olivars.

Queden alguns pagesos, hi ha algunes granges de porcs, ramats d'ovelles, dos restaurants, la Societat Unió Terradenca, l'escola tancada i una fleca que fa un pa boníssim, tan bo que el venen a comprar gent de pobles veïns.

La festa major de Terrades s'escau pel novembre, coincidint amb la diada de Santa Cecília.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua