GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Taravaus

Pueblo

Taravaus

Municipio

Navata / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1080

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Vila, 5

Código postal

17744

Teléfono

972 565 004

Fax

972 565 320

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Taravaus

Web de Interés

El Poble de Taravaus

E-mail municipio

ajuntament@navata.org
 

El poble de Taravaus es troba a la dreta del Manol, a 80 m d'altitud, vora l'església parroquial, petit conjunt d'una arquitectura popular no gaire alterada. La rectoria, restaurada d'uns anys ençà per particulars, és un gran casal a migdia del temple amb estructures dels segles XVI i XVII i posteriors. A l'extrem de llevant hi ha fragments de l'antic pedró oratori que dóna nom al carrer de l'Oratori (la peanya és datada del 1571).

Foto

Sant marti de TaravausL'església parroquial de Sant Martí és del romànic tardà (segle XIII), tot i que posteriorment fou probablement restaurada. Consta d'una nau amb absis semicircular, una portada amb quatre arcs de mig punt en degradació, llinda i timpà. La volta de la nau és apuntada i seguida i la del presbiteri té forma ametllada, amb l'arc triomfal apuntat. S'hi afegí posteriorment la sagristia, el terrabastall damunt la nau i el campanar.

Uns 500 m a llevant del poble, hi ha dos magnífics exemplars de masia fortificada:

- El Mas Arrufat, de tres plantes i teulada de doble pendent, té una elegant façana amb portal de grans dovelles i finestres renaixentistes amb frontons, emblemes i relleus ornamentals datats del 1560 i el 1587
- El Mas Frigola és a migdia de l'anterior i de característiques semblants, amb obertures renaixentistes i una gran torre de planta quadrada amb matacà i espitlleres.

El Mas Safont és una altra gran masia que conserva una gran part de l'estructura del segle XVI.

La festa major de Taravaus és el diumenge després de l'11 de novembre, en honor de sant Martí.(ftes i fotos mas informacion ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua