GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Tamariu

Pueblo

Tipo de Entidad:

Municipio

Palafrugell / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

272

 

Ayuntamiento

Dirección

Cervantes, 16

Código postal

17200

Teléfono

972 61 31 00

Fax

972 30 28 04

Oficina Turismo

972 300 228

Web Oficial

Tamariu

Web de Interés

Visitar Palafrugell

E-mail municipio

 palafrugell@palafrugell.net
 

El barri marítim de Tamariu més al N del cap de Sant Sebastià, a 5,5 km de la vila, és esmentat ja a la Crònicade Ramon Muntaner.

Platja de Tamariu

El barri marítim de Tamariu més al N del cap de Sant Sebastià, a 5,5 km de la vila, és esmentat ja a la Crònicade Ramon Muntaner.

Antigament era un nucli de pescadors, al voltant de la cala de Tamariu, però a partir dels anys 80, i gràcies a l'afluència de turisme a la zona, s'ha convertit en un centre turístic, amb càmpings, diversos hotels i molts apartaments i torres de residència i estiueig

Les construccions modernes no són excessives, però tenen escassa qualitat (en sobresurt la Casa Abril, obra de Duran i Reynals). A la platja dels Iris resta una típica barraca comunal utilitzada encara avui per un grup de palafrugellencs.

Fins els anys vint i trenta d'aquest segle fou un "paradís remot" —segons expressió de Josep Pla— on hi havia unes poques barraques de pescadors i dues o tres tavernes, on acudien a gaudir de la natura —de la cacera, de la pesca, de la cuina i de la vida contemplativa— els treballadors palafrugellencs de l'època d'or de la indústria del suro.

Avui s'hi conserven, com a gairebé tot aquest litoral, les espesses pinedes que dissimulen una mica la poca qualitat de l'edificació recent. Tamariu celebra la seva festa major pel 15 d'agost.

El 15 de agosto se celebra la fiesta mayor, que incluye una actuación infantil de payasos, la fiesta de la espuma en la que se disparan cañones de espuma sobre el público (con música y baile), la caza en el agua de sandías y pelotas, un concierto nocturno, y el canto de habaneras.

Las principales actividades de ocio que ofrece el pueblo son el submarinismo, el club de vela, y el alquiler de cayacs. La zona tiene también un bosque/parque dónde los niños pueden entretenerse y pasar la tarde.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua