GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Siurana

Pueblo

Siurana

Municipio

Siurana / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

211

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 2

Código postal

17469

Teléfono

972 526 084

Fax

Fax 972 526 084

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Siurana

Web de Interés

Dades e informaciò de Siurana

E-mail municipio

ajsiurana@telefonica.net
 

Siurana forma part de la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona.El terme municipal té una extensió de 11 km2 i 33 m. d'altitud.

Els límits del terme municipal són al nord amb Vilamalla, a l'est amb Riumors i Torroella de Fluvià, al sud amb Palau de Santa Eulàlia i Sant Miquel de Fluvià i a l'oest amb Garrigàs.

El territori és planer, només ondulat per suaus turons que, al sector occidental, inicien les petites serres on acaba la plana al·luvial. A les terres planes hi havia els estanys de Siurana. Encara són ben identificables els fondals que ocupaven aquests estanyols, avui convertits en fèrtils conreus. El més gran era l'anomenat pròpiament estany de Siurana; hi havia també els estanyols de Pudol, de la Closa Gran i del Pradell. Aquesta zona d'estanys enllaçava amb la dels pobles veïns de Riumors i Vilamacolum, a llevant del terme de Siurana d'Empordà.

Siurana d´Empordà

A part el cap de municipi, el poble de Siurana d'Empordà, hi ha el veïnat i antic lloc de Baseia.

Llocs d´interès:

Església parroquial de Santa Coloma. Segle XVIII però amb elements romànics, que fan pensar en l'existència d'un temple anterior.
Torre gòtica. Segle XVII

El poble de Siurana d'Empordà és format per un conjunt de cases, que no acaben de definir-se en l'aspecte urbà, escampades pel serrat on s'assenta i pels seus vessants, a la dreta del rec Madral. Hi ha nombroses masies disperses, on viu la meitat de la població.

Les festes pròpies del poble són la festa petita de Santa Coloma, el 31 de desembre, festa que continua l'endemà dedicada a sant Víctor, i la festa major de Santa Coloma, que normalment dura dos dies, el 17 i el 18 d'octubre.

Mas El Moli

El Molí, masia amb activitat agrícola i ramadera dins una finca de 125 hectàrees a 500 m del poble de Siurana.

Turisme rural: Mas el Moli Tel./fax 972 52 51 39 - Mòbil 661 23 76 13

El Molí, masia amb activitat agrícola i ramadera dins una finca de 125 hectàrees a 500 m del poble de Siurana.

La masia està envoltada de 10.000 m2 de jardí amb plantes medicinals i arbres d’ombra de diferents espècies com eucaliptus, mèlies, lledoners, bedolls, diferents acàcies, cedres, oliveres, ametllers, etc. La varietat ornitològica és important: orenetes,abellerols, puputs, rossinyols,esparvers cendrosos i el cluc, que a la nit amb el seu cantar, ens recorda que és hora de descansar.

Al costat del jardí, un rierol amb alzines, al fons, una zona més apartada per gaudir de les gandules i prendre el sol tot sentint el cant dels ocells, més enllà, el bosc, camps de conreu i camins rurals per passejar(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua