GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Setcases

Pueblo

Setcases

Municipio

Setcases / Comarcas: Ripollès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

165

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer del Rec, 5

Código postal

17869

Teléfono

972.13.60.89

Fax

972.13.60.37

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Setcases

Web de Interés

L'extens municipi de Setcases

E-mail municipio

setcases.cat@gmail.com
 

Setcases és un municipi de la comarca del Ripollès. És la capçalera del riu Ter.El naixement del Ter es troba al NW del terme, a Ulldeter o circ de Morens, sota les tarteres del puig de Bastiments, envoltat pel pic de la Dona, la cresta d'Esquena d'Ase i el Gra de Fajol.

El nom de Setcases està documentat des de l'any 965, en unes donacions fetes pel comte Sunifred de Besalú al monestir de Sant Pere de Camprodon.

J. Chueca: Sant Miquel a Setcases

L'església conserva un retaule barroc dedicat a Sant Miquel, que és l'únic de tota la vall de Camprodon que es va salvar de ser cremat durant la guerra civil

La restauració de cases antigues per a residència temporal i la construcció de noves cases, amb un bon nombre d'establiments (hotels, hostals, restaurants), amb vista al turisme atret pels esports d'hivern i el senderisme durant la temporada d'estiu, ha donat un nou caràcter a la població, conservant l'aire rural i tradicional.

Actualment és un centre turístic notable, tant per l'excursionisme: Ulldeter, com per l'esquí, amb l'estació de Vallter, cosa que l'ha fet créixer molt més enllà del nombre de cases que suggereix el nom del poble.

A Setcases podreu gaudir també d'una àmplia agenda d'activitats i de tradicions que us faran viure la festa d'una manera especial i per a totes les edats i tots els públics; de l'estiu i la tardor, la música, els jocs, la muntanya, l'aigua i la germanor d'un poble on us trobareu com a casa.

la caça, l'escalada i els recorreguts en vehicle tot terreny per pistes forestals comparteixen cartell amb activitats tan relaxants com l'observació de la natura, anar a buscar bolets i si ho voleu xicoines i coscolls. I amb l'arribada de l'estiu i l'eclosió de la natura, els espais tornen a obrir-se a la pràctica d'un amplíssim ventall d'activitats culturals, lúdiques, gastronòmiques i esportives.

Festa del Bolet a Setcases

Gastronomia:

- Embotits de Setcases
- La tradicional Mel de Setcases
- Els cargols, l'escudella i carn d'olla durant la temporada d'hivern i per encàrrec a la majoria de restaurants
- La caça: senglar, guatlles, (segons temporada)
- Cuina de Bolets: Durant la Festa del Bolet es celebren unes Jornades Gastronòmiques amb l'elaboració de diferents plats i el bolet com a ingredient estrella
- Platillo de Setcases: Barreja de diferents carns guisades (vedella, conill, pollastre, butifarra) amb bolets i pilotilles
- Carn de vedella i de xai a la brasa (criades a la Vall)
- Les truites de riu

La festa comença al matí amb la sortida de voluntaris a la recerca d’espècies micològiques, amb als bolets que és recullen és muntarà una exposició de les espècies que s’han trobat.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua