GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Serrat

Pueblo

Serrat

Municipio

Queralbs / Comarcas: Ripollès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

24

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 3

Código postal

17534

Teléfono

972 72 73 61

Fax

972 72 79 82

Oficina Turismo

972 72 77 28

Web Oficial

Serrat, nucli de Queralbs

Web de Interés

Queralbs

E-mail municipio

info@ajqueralbs.cat
 

Serrat conserva tot l’encant d’un poble d’alta muntanya on no s’han realitzat noves edificacions que es desdiguin amb l’entorn rural d’aquesta part del Pirineu.

El nucli de poblament més important de la vella parròquia de Fustanyà és el veïnat de Serrat, situat a la cota dels 1 300 m d'altitud, amb cases esglaonades al pendent de la serra.

Serrat per lluisanunez

Serrat conserva tot l’encant d’un poble d’alta muntanya

Es tracta d'un conjunt on els habitatges són de pedra pissarrosa lleugerament amorterada, reforçada amb passeres de lligada. Les teulades tenen doble vessant de lloses arrodonides, sobre cabirons de fusta amb ràfecs petits, fets amb diverses filades del mateix material.

Can Bonada és la casa més important del poble i una de les més antigues de la Vall de Ribes. És una casa d’una forta personalitat. Els primers vestigis de la casa daten del segle XV, bastida a l’indret d’una antiga torre de defensa, avui desapareguda

Són molt característics els forns semicirculars afegits a les construccions, coberts amb una llosa d'un sol vessant i una xemeneia potent generalment aparedada.

Serrat pertany a la demarcació parroquial de Fustanyà, però té una petita església pròpia, dedicada a la Mare de Déu del Remei, que és una ampliació feta al segle XVII d'una església romànica, de la qual es conserva totalment l'absis.

La festa major de Serrat se celebra el segon diumenge de setembre.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua