GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sarrià de Ter

Pueblo

Sarrià de Ter

Municipio

Sarrià de Ter / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

4320

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Major de Sarrìà, 71-73

Código postal

17840

Teléfono

972 170 211

Fax

972171490

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sarrià de Ter

Web de Interés

Informacio general de Sarrià de Ter

E-mail municipio

ajuntament@sarriadeter.cat
 

El municipi de Sarrià de Ter es troba situat al nord-est de Catalunya, a l’àrea central de la província de Girona i, concretament, al nord de la comarca del Gironès. El seu emplaçament geològic i estructural resulta singular perquè pràcticament conflueixen en ell la Serralada Transversal Catalana, la Serra de les Gavarres, la depressió neògena de la Selva i el corredor que comunica aquesta depressió amb la fossa de l’Empordà.

Aquesta singularitat de l’emplaçament de Sarrià de Ter condiciona les diferents unitats geològiques presents, alhora que es manifesta contenint un dels afloraments volcànics quaternaris que caracteritzen l’evolució estructural d’aquest sector nord-est de Catalunya

Vila romana de Sarria

El municipi de Sarrià de Ter es troba situat al nord-est de Catalunya, a l’àrea central de la província de Girona i, concretament, al nord de la comarca del GironèsEl pas del riu Ter per la zona confereix al municipi un valor especialment destacable i contribueix a l’increment de la seva biodiversitat, en especial pel que fa al bosc de ribera de gran interès per a les aus. En aquest mateix indret hi trobem un braç mort del riu Ter que augmenta el seu valor per a la fauna.

Els dos nuclis històrics de poblament de l'antic terme de Sarrià de Ter són Sarrià de Dalt, antic centre del municipi, i Sarrià de Baix, cap de municipi, format al llarg del camí ral en l'època moderna.

El nucli més antic de poblament del municipi és Sarrià de Dalt, situat a la riba esquerra de la riera de Xuncla. Les cases que envolten l’església de Sant Pau i el poblament rural dispers a l’oest del terme van ser l’origen del municipi a partir del segle XII.

Llocs d´interès:

Parròquia de Nostra Senyora de la Misericòrdia
Rafael Masó. Edifici modernista de les antigues escoles públiques
Edifici del Coro.
Conjunt històric-arquitectònic del carrer Major
Torre de l’aigua dels cinemes. Situada al carrer Firal.
Fàbriques i tallers del carrer Josep Flores
Masia de Sant Ferriol
Parròquia de Sant Pau de Sarrià
Molí d’en Xuncla
Masia de Can Camós
Vila Romana.

Fira comercial de Sarria

La festa major s'escau el segon diumenge de setembre, a continuació de la festa de Sarrià de Dalt, que té lloc el primer diumenge.

La vida esportiva se centra al voltant del futbol, amb dos equips locals, l'excursionisme i el joc de botxes. Pel que fa a les festes, el 26 de desembre se celebra, des del 1981, una arrossada popular. La festa major s'escau el segon diumenge de setembre, a continuació de la festa de Sarrià de Dalt, que té lloc el primer diumenge.

Un elevat nombre de serveis, Policia Municipal, Centre d’Atenció Primària, mercat setmanal, biblioteca i emissora municipals, serveis socials, instal·lacions esportives, centres socials i culturals, deixalleria, juntament amb dos hotels de dues estrelles i diversitat de restaurants i bars, complementen l’oferta d’aquesta població que, amb una creixent dinamització econòmica, li permet ser referent important del potencial econòmic de la comarca.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua