GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Privat D´en Bas

Pueblo

Sant Privat d´en Bas

Municipio

La Vall d´ en Bas / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

937

 

Ayuntamiento

Dirección

Passatge General Estartús

Código postal

17178

Teléfono

972 69 32 60

Fax

972 69 03 26

Oficina Turismo

972 69 21 77

Web Oficial

Sant Privat D´en Bas

Web de Interés

Les Poblacions de La Vall d´en Bas

E-mail municipio

turisme@vallbas.cat
 

El poble de San Privat

 

Sant Privat d´en Bas es el nucli més primitiu i s'assenta en un fons muntanyós de gran bellesa natural.

 


El poble de Sant Privat d'en Bas consta d'unes poques cases a l'entorn de l'església parroquial. Hi ha un hostal i, dessota un dels edificis a la banda de migdia respecte l'església, té un pas porticat. La majoria d'edificis tenen balconades i ràfecs de fusta. Tot aquest sector, més antic i tradicional, s'agrupa entorn de la plaça de l'església. Els darrers anys s'ha format un altre nucli de cases alineades avall cap al pla, que ha esdevingut el centre vital del poble. De l'antic recinte emmurallat resta només un portal.

Priorat de Sant Corneli

Senderisme o ruta verd:

"Pujada al Santuari de la Verge de les Olletes, Priorat de Sant Corneli i l'ermita de Santa Magdalena del Mont"

Just abans de Sant Privat d'en Bas, a l'entrada del nucli antic, s'ha d'agafar un trencall a l'esquerra, per una pista, que porta fins a Can Turó (restaurant), on es deixa el cotxe. Des d'aquí cal seguir un corriol molt costerut i rocallós que s'endinsa sota els arbres i va enfilant-se per la muntanya ininterrompudament. Hom passa pel santuari de la Mare de Déu de les Olletes. L'ermita de Santa Magdalena del Mont és en un replà, en un prat, des d'on es gaudeix una esplèndida vista. Hi ha una pista que hi arriba, però apte només per a vehicles 4 x 4

Salt De Sallent per Paco CT

 


Presideix l'horitzó un altiu penyassegat on es recullen les aigües de boscos i cingleres, donant lloc a un espectacular salt d'aigua, conegut com el Salt del Sallent. Les aigües segueixen el seu curs riu avall -riu Gurn- que fent saltirons sobre les pedres forma gorgues o piscines naturals que conviden a banyar-s'hi.

El diumenge pròxim al 21 d'agost se celebra la festa major del poble, en la qual destaca l'escenificació del ball de sant Isidre que representa la vida i miracles del sant.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua