GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Pere Pescador

Pueblo

Sant Pere Pescador

Municipio

Sant Pere Pescador / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1970

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Verge del Portalet, 10

Código postal

17470

Teléfono

972520050

Fax

 

Oficina Turismo

972 52 05 35

Web Oficial

Sant Pere Pescador

Web de Interés

Platges i patrimoni de Sant Pere Pescador

E-mail municipio

oficinaturisme@santpere.cat
 

Sant Pere Pescador,  té una extensió de 17,80 km2 que s'estén al centre del golf de Roses.   El sector litoral de platja i aiguamolls i el tram del riu Fluvià, que travessa el terme, estan inclosos dins el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Comprèn la vila de Sant Pere Pescador, nombroses masies disperses, i alguns nuclis turístics

És l'únic indret de la costa brava on hi podem trobar més de sis quilòmetres de platja verge de dunes i sorra fina.

La primera referència històrica de Sant Pere Pescador està datada l'any 974 quan encara era possessió del monestir de St.Pere de Rodes, formant part del comtat d'Empúries.
El castell de Sant Pere del segle XIV és l'edifici medieval mes important de la localitat.

Casa Caramany

Al voltant del seu castell de Sant Pere gira la història a l'edat mitjana; durant la guerra civil catalana, entre les forces de la Generalitat i Joan II, va residir-hi la reina Joana Enríquez. Al segle XVII i segle XVIII es va produir la dessecació dels pantans afavorits per la desviació del curs del riu Fluvià.

La vila de Sant Pere Pescador es troba a 5 m d'altitud, a l'esquerra de l'actual curs del Fluvià, centrada per l'església parroquial i el Casal Caramany, que presidien l'antic nucli fortificat. S'expandí després dels segles medievals vers migdia. L'actual església parroquial de Sant Pere és un gran edifici del segle XVIII, d'una nau amb capelles laterals i capçalera poligonal; la portalada és decorada amb grosses columnes i capitells corintis, i sobre la llinda un frontó emmarca la fornícula; el campanar és de base quadrada i cos superior octagonal

Llocs d´interès:

Església de Sant Pere (segle XVIII), edificada sobre una d'anterior romànica
Casa Caramany
Castell de Sant Pere (segle XIV)
Capella de Sant Sebastià (dels segles XVII-XVIII)
Cortal Gran, masia del segle XVII
Els Aiguamolls de l'Empordà ´

La pesca havia tingut força importància, i tenien molta anomenada els llagostins d'aquest sector. Els pescadors habitaven a la vila, i prop de la mar hi havia les botigues (barraques on es guardaven els arreus); avui resten encara unes 30 petites embarcacions amarrades al riu canalitzat, on hi ha també un petit port esportiu.

FotoLes festes més importants són la festa petita o d'hivern de Sant Sebastià, patró del poble, que s'escau el 20 de gener, i la festa major, que coincideix amb la diada de Sant Pere, el 29 de juny.

La poma és el principal element de producció agrària i s'exporta arreu gràcies a la seva reconeguda qualitat.

Sant Pere Pescador és el lloc idoni per fer tota mena d'esports. A les platges s'hi fan multitud d'activitats com: windsurf, vela o caiac.

Alhora, les grans extensions de zones verdes i boscoses ofereixen la possibilitat de practicar el senderisme, l'equitació o llargues passejades en bicicleta.

Sant Pere Pescador ofereix tot tipus d'allotjament, petits hotels, habitacions, però sobretot Càmpings, perquè disposa de més de mitja dotzena d'ells, la majoria de la màxima categoria. Gairebé tots es troben a peu de platja el que fa de nou de St.Pere el lloc ideal per a aquells que busquen sol i platja sense aclaparaments.

La Reserva de mig de dos rius és un dels indrets amb més encant i més poc freqüentats i tranquils del terme territorial de Sant Pere Pescador

 


foto: Càmping Las Palmeras - 17470 Sant Pere Pescador - Tel: 972 52 05 06 · Fax: 972 55 02 85

Las Palmeras es un pequeño camping tranquilo y muy confortable, donde seguro que nuestros clientes tendrán una estancia inolvidable. Nuestras instalaciones están pensadas sobretodo para familias, ya que disponemos de todo lo necesario para hacer su estancia más agradable.

Además Las Palmeras está situado a pocos metros del mar, con una playa de arena fina y muy segura para los niños y que también es muy conocida por los amantes del windsurf y del flysurf por las buenas condiciones que ofrece para ello.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua