GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Miquel De Fluvia

Pueblo

Sant Miquel de Fluvia

Municipio

Sant Miquel de Fluvia / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

718

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Esglèsia, 2

Código postal

17475

Teléfono

972 568 070

Fax

972 568 069

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Miquel De Fluvia

Web de Interés

El municipi de Sant Miquel de Fluvià

E-mail municipio

smiquelf@ddgi.cat
 

Foto

Sant Miquel de Fluvià forma part de la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 4 km2 i 28 m. d'altitud.

Els límits del terme municipal són al nord amb Torroella de Fluvià, a l'est amb Ventalló, al sud amb Sant Mori i a l'oest amb Palau de Santa Eulàlia.

Presenta una configuració peculiar entre el pla i la muntanya ja que es troba en el límit occidental on fineix la plana al·luvial de l'Alt Empordà i els inicis dels aspres o terraprims. Terrenys lleugerament ondulats amb turons, pujols i minses serres que possiblement, al transcurs dels anys el riu anà estructurant.

Els llocs més importants són: el forn romà, la font, el rentador, l'ermita i el monestir.

El poble es divideix en dues parts: la part antiga i la part nova. A la part moderna es troba l'escola que es diu CEIP Vallgarriga.

El lloc era propietat de Sant Miquel de Cuixà, que el 1045 va començar la construcció d'un monestir, el 1066 es va consagrar l'església. La comunitat fou afavorida pels comtes d'Empúries.

Entre altres propietats, tenia la de l'església de Santa Coloma de Matella, on més tard s'hi aplegaria una comunitat.

Issala66L'església de Sant Miquel, romànica, és de tres naus amb transsepte destacat dels murs laterals i capçada per tres absis semicirculars.

A l'església de Sant Miquel, s'hi conserva també una imatge gòtica de la Verge amb l'Infant, d'alabastre policromat, del segle XV. Al Museu d'Art de Girona es guarden, procedents de Sant Miquel de Fluvià, dues lipsanoteques romàniques, una de vidre, del segle XI, i l'altra de fusta policromada.

L'església de Sant Miquel de Fluvià i el seu campanar van ser fortificats probablement al segle XIV o, potser, posteriorment. En aquesta fortificació s'enllaçaren les dues estructures. Monument històrico-artístic des del 1931, el 1945 hom hi acabà unes obres de restauració.

El poble celebra la festa de maig, en honor de la santa Espina, el tercer diumenge d'aquest mes, i el 29 de setembre té lloc la festa major de sant Miquel.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua