GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Miquel De Campmajor

Pueblo

Sant Miquel de Campmajor

Municipio

Sant Miquel de Campmajor / Comarcas: Pla de l'Estany

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

243

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de les Escoles, s/n

Código postal

17831

Teléfono

972 574 626

Fax

972 574 626

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Miquel De Campmajor

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Sant Miquel De Campmajor

E-mail municipio

smcamp@ddgi.cat
 

El terme municipal de Sant Miquel de Campmajor, d'una extensió de 32,98 km², és situat al nord-oest del Gironès, tocant a la comarca de la Garrotxa, a ponent de l'estany de Banyoles. Comprèn tota la vall de la riera de Campmajor, des del seu naixement sota la serra de Trentinyà fins a l'aiguabarreig amb el Ser.

El municipi comprèn, a part el poble de Sant Miquel de Campmajor, els pobles de Sant Martí de Campmajor, Ventajol, Falgons i Brió.

El poble de Sant Miquel de Campmajor és a ambdós costats de la riera de Campmajor, aproximadament en la part central del terme, aigua avall de la cruïlla de la carretera que duu a Olot i a Porqueres. Només hi ha algunes cases al voltant de l'església, puix que la resta del poblament és disseminat

Esglesia de Sant Miquel

El municipi comprèn, a part el poble de Sant Miquel de Campmajor, els pobles de Sant Martí de Campmajor, Ventajol, Falgons i Brió.Llocs d´interès:

Les Fonts
La Gorga del Diable
Esglésies: Sant Marti, Falgons i Brio
Els Molins
Els Castells
Les Masies

Dins el terme de Sant Miquel de Campmajor hi ha diverses masies d'interès, entre les quals Can Planaferrana és la més gran de les cases pairals, formant un conjunt d'edificacions fetes en diverses èpoques, sense guardar un estil definit; hi ha un oratori particular, dedicat als Dolors, i la família conserva un interessant arxiu, des del segle XII. El mas Guixeres, sembla que pot identificar-se amb un vilar Guissarias, citat ja el 889 en un precepte carolingi. El mas del Castell de la Roca és format per tres cossos d'edifici: la torre, habitatge central amb entrada al recinte i un tercer cos molt més senzill.

El poble celebra la festa major de Sant Miquel el darrer diumenge de setembre.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua