GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Mateu De Montnegre

Pueblo

Sant Mateu de Montnegre

Municipio

Quart / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

43

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, núm. 2

Código postal

17242

Teléfono

972 469 171

Fax

972 468 780

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Mateu De Montnegre

Web de Interés

Quart

E-mail municipio

ajuntament@quart.cat
 

Sant Mateu de Montnegre, gairebé deshabitada, que presidia una població esparsa, s'aixeca a 356 m d'altitud, al sector muntanyós de la serra de Montnegre.

 El terme de Montenigro apareix documentat en un parell de testaments de finals del segle X. Aquest nom prové del color fosc de les fulles dels arbres de la zona: sureres i alzines. En l'any 1024 el senyor de Cervià, Sunyer Llobet, va deixar una quantitat d'or per a les obres de construcció del temple, que tot just s'estava començant.

D'aquesta parròquia depenia l'església de Montnegre, dedicada a la Mare de Déu, que presidia també algunes cases al sector més oriental del terme. Aquesta església era originàriament romànica, amb la nau sobrealçada després de l'incendi que sofrí el 1928; a ponent té una porta adovellada.

 On s'observen les traces romàniques és en la part superior del mur nord, on encara podem veure una filada d'opus spicatum

Al nucli de Montnegre hi ha l'església romànica de Santa Maria: L'edifici està format per una sola nau, coberta amb volta de canó reforçada per un arc toral. La nau està capçada a l'est per un absis semicircular, més estret que la nau. En el centre del tambor absidal s'obre una finestra de doble esqueixada.

La torre de campanar s'alça sobre la nau, en el tram més proper a l'absis. Té planta quadrada i una finestra de mig punt en cadascun dels seus murs(ftes ver links y fotos de Art medieval)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua