GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Marti Sesserres

Pueblo

Sant Marti Sesserres

Municipio

Cabanelles / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

12

 

Ayuntamiento

Dirección

C/Església, 4

Código postal

17746

Teléfono

972 565 161

Fax

972 565 161

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Marti Sesserres

Web de Interés

Esglesia Sant Marti Sesserres

E-mail municipio

cabanelles@ddgi.cat
 

El poble de Sant Martí Sesserres es troba 7 km al NW de Cabanelles, format per masies disseminades pels contraforts orientals del massís de la Mare de Déu del Mont, a la capçalera de la riera de Sant Martí. El lloc és centrat per l'església parroquial, que només té a la vora la rectoria i un mas, al cim d'un planell, a 341 m d'altitud. 'església de Sant Martí Sesserres es troba en un bon estat de conservació, malgrat ésser abandonada. L'actual edifici no correspon al primitiu del segle XITant el nucli com la majoria dels masos es troben deshabitats.

L'església de Sant Martí Sesserres es troba en un bon estat de conservació, malgrat ésser abandonada. L'actual edifici no correspon al primitiu del segle XI, sinó a una construcció feta al segle XII, amb les característiques del romànic avançat en aquestes comarques.

Es tracta d'un edifici de la segona meitat del segle XII, molt simple, sense ornaments, de construcció barata. L'església està constituïda per una sola nau coberta d'una volta amb arc, però sense arc tòric. El portal té un dintell i un timpà que han conservat llur estructura primitiva. La sagristia i el campanar foren bastits posteriorment, en època tardana.

Dins el seu terme parroquial antic hi ha el santuari de Sant Benet: És una capelleta rectangular, amb restes d'un pòrtic destruït.

 

Foto michelglaurent

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua