GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Marti De Campmajor

Pueblo

Sant Marti de Campmajor

Municipio

Sant Miquel de Campmajor / Comarcas: Pla de l'Estany

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

66

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de les Escoles, s/n

Código postal

17831

Teléfono

972 574 626

Fax

972 574 626

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El poble Sant Marti De Campmajor

Web de Interés

L´esglesia de Sant Marti de Campmajor

E-mail municipio

smcamp@ddgi.cat
 

El poble de Sant Martí de Campmajor és situat a la dreta de la riera de Campmajor, prop de la seva confluència amb el Ser.

La seva església parroquial de Sant Martí, actualment sufragània de la parròquia de Sant Miquel de Campmajor, va ser fundada durant el segle IX.

Foto Art medievalEl que podem observar avui en dia és el resultat de moltes modificacions efectuades al llarg dels segles. Del temple del segle IX no ens ha arribat cap resta. De l'època romànica s'han conservat l'absis, el campanar, part del mur sud i les dues portes. Aquests elements corresponen a dues etapes constructives molt diferenciades. De principis del segle XI és la porta que trobem en el mur sud, junt a la torre. Actualment està cegada i protegida per un cobert. Està formada per un únic arc de mig punt i adovellat. L'absis i el campanar són de factura posterior

Al sector nord-occidental del terme hi ha l'antic poble de Ventajol, amb la seva església dedicada a sant Feliu, antiga parròquia, actualment sufragània de la del Torn (Garrotxa). El lloc és esmentat el 978. El 1698 era lloc reial.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua