GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Llorenç

Pueblo

Sant Llorenç

Municipio

Campdevanol / Comarcas: Ripollès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

77

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Anselm Clavé, 1

Código postal

17530

Teléfono

972 73 00 19

Fax

972 73 12 37

Oficina Turismo

972 70 44 99

Web Oficial

Sant Llorenç

Web de Interés

Campdevanol

E-mail municipio

ajuntament@campdevanol.org
 

La parròquia de Sant Llorenç de Campdevànol es troba a la vall del Riu Merdàs, al vessant esquerre, prop de la carretera de Gombrèn.

Esglesia de Sant Llorenç per Isala66

Sant Llorenç de Campdevànol patí la primera destrucció parcial al segle XVII,Sant Llorenç de Campdevànol patí la primera destrucció parcial al segle XVII, restant solament de la primitiva església romànica, part del campanar i bona part dels murs. L'any 1674 fou reedificada, conservant part del campanar, i en els murs que restaren en peus, s'hi afegiren la nova construcció d'una capella a la cara sud, dues a la cara nord i la sagristia.

La teulada es fa amb arc apuntat, es recobrí la pedra dels seus interiors amb decoracions de guix i es suprimeix l'absis. En la Guerra Civil (1936-39) es crema part de la Rectoria i les tropes republicanes deixen plena l'església d'armament i municions, que posteriorment retiren les tropes franquistes que per evitar el perill d'aquesta actuació, incendien el temple, quedant destruïda la major part de la teulada i de les parets de la cara Oest i Nord, així com la Rectoria. (ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua