GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Julià de Llor i Bonmatí

Pueblo

Sant Julià del Llor i Bonmatí

Municipio

Sant Julià del Llor i Bonmatí / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1125

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Don Manuel, 1

Código postal

17164

Teléfono

972 42 22 96

Fax

972 42 33 34

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Julià de Llor i Bonmatí

Web de Interés

Visitia turistica a Bonmati i Sant Julia de Llor

E-mail municipio

bonmati@ddgi.es
 

El terme de Sant Julià de Llor i Bonmatí ocupa 11 km2 de l’extrem N-E de la comarca de la Selva. L’emmarca un paisatge mediterrani de pujols boscosos, que no superen els 300 m d’altitud, delimitat: al nord pel Pla del Verdeguer, sota els cingles calcaris de la Barroca i Sant Roc; al sud pel riu Ter; a l’est per la riera de Calders i a l’oest pel torrent del Rajolet.

El cap de municipi, Bonmatí, a 186 metres sobre el nivell del mar, dista 18 quilòmetres de Santa Coloma de Farners, 15 de Girona, 45 de la Costa Brava i 108 de Barcelona. La població, passa de mil habitants, es troba dispersa: colònia industrial, urbanitzacions Bondia i Massana i parròquia de Sant Julià del Llor. Una trentena de masos escampats exploten unes 100 ha agrícoles i més de 400 ha forestals. La major part de la població activa treballa al sector industrial.

Llocs d´interès:

Esglesia Sant Julià de Llor

la parròquia de Sant Julià existia ja al segle XI. L'actual església, molt posterior, s'alça dalt d'un turó dominant la planaCa l'Artau
Can casals
can vila
Casa bonmatí
els dipòsits
La cavorca i La cavorca II
la rovira
molí del llor
pont de sant julià
esglesia sant julià del llor

Sant Julià de Llor és un poble rural de masies disperses. Té un nucli urbà, poc poblat, amb tres agrupaments d'habitatges que formen carrers pintorescos i inconnexos: el carrer Vell, al peu de la muntanya de Sant Julià, a la riba del Ter, està format per cases amb llindes gravades al segle XVIII.

El pont es troba al pas d'una via romana que, des de Gerunda, penetrava l'interior muntanyós resseguint la riba esquerra del Ter. Les obres de restauració podrien con?rmar l'origen romà dels enormes carreus que sostenen la base de les arcades.El pont actual es considera un dels millors exemples d'estil gòtic tardà civil que queden a la demarcació.

Les festes més populars del municipi són la de la Independència, que s'escau el 22 de febrer, en commemoració de la segregació d'Amer; les festes de primavera, per la Segona Pasqua, que tenen per actes principals el sopar de germanor i la trobada i l'audició sardanista, i, finalment, la festa major, que se celebra el darrer diumenge d'agost

Turisme rural Can Vila

El nou planejament urbanístic impulsa inicialment, la creació de més de cent habitatges de diversa tipologia, que vol acollir un ample espectre sòcio-econòmic. El creixement de Sant Julià es vertebra a l’entorn del carrer Nou. Es comença a urbanitzar el sector SW de la colònia, preveient un corredor verd que comunica totes les zones urbanitzades i les cohesiona entorn d’una nova zona de serveis socials, culturals i esportius.(ftes y fotos ver links)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua