GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Jordi Desvalls

Pueblo

Sant Jordi Desvalls

Municipio

Sant Jordi Desvalls / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

626

 

Ayuntamiento

Dirección

Dr. Messeguer, 1

Código postal

17464

Teléfono

972 798 005

Fax

972 798 281

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Jordi Desvalls

Web de Interés

historia i patrimoni de Sant Jordi Desvalls

E-mail municipio

info@santjordidesvalls.com
 

El municipi de Sant Jordi Desvalls s'estén per una superfície d'11,70 km², a la riba esquerra del Ter, al límit amb la comarca del Baix Empordà, al sector accidentat pels turons que separen aquest riu de la conca del Fluvià. El Ter conforma el límit meridional i part de l'oriental del terme; a l'est el riu separa Sant Jordi del municipi de Foixà, a l'altra banda del Ter, que pertany ja al Baix Empordà.

ajuntament de Sant Jordi Desvall

El municipi de Sant Jordi Desvalls s'estén per una superfície d'11,70 km², a la riba esquerra del Ter, 

 

Del poble de Sant Jordi hem de destacar sobretot el seu nucli antic, presidit per l’església de Sant Jordi i les restes del castell, que ha conservat quasi intacte l’entramat de carrers medievals i un bon nombre de cases que preserven la fesomia que tenien segles enrera, amb portals adovellats, llindes decorades i inscrites, o finestres d’estil gòtic i renaixentista.

el nucli

Les cases de sant jordi desvall s’agrupen en un petit turonet on s’alçà el poble medievalLes cases s’agrupen en un petit turonet on s’alçà el poble medieval, delimitat per l’antic circuit ovalat de la muralla, que passava pels actuals carrers Colomers i de les Eres. Malauradament, la muralla ja fa temps que fou desmuntada i només en queden petits trams de paret atalussada.


El terme comprèn, a part el cap de municipi, Sant Jordi Desvalls, els veïnats de Sobirànigues, Diana, Sant Mateu, l'Estació, Mas Masó i el Veïnat Nou.

el poble

El terme comprèn, a part el cap de municipi, Sant Jordi Desvalls, els veïnats de Sobirànigues, Diana, Sant Mateu, l'Estació, Mas Masó i el Veïnat Nou.

Els camins de Sant Jordi són ideals per fer rutes a peu o amb bicicleta, per a tot tipus de persones. Ho fan possibles la tranquil·litat, les distàncies reduïdes entre els diferents veïnats, el bon estat dels camins i una orografia essencialment planera o amb pocs desnivells d’importància.
Existeix un recorregut amb BTT de 19.2 km amb sortida i arribada a Sant Jordi Desvalls, anomenat “El Ter Mitjà”, que discorre pels municipis de Sant Jordi, Viladasens, Cervià de Ter. (ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua