GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Joan Les Fonts

Pueblo

Sant Joan les Fonts

Municipio

Sant Joan les Fonts / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2751

 

Ayuntamiento

Dirección

Carretera d'Olot, 32

Código postal

17857

Teléfono

972 290 052

Fax

972 291 289

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Joan Les Fonts

Web de Interés

Dades e informacio de Sant Joan de les Fonts

E-mail municipio

ajuntament@santjoanlesfonts.cat
 

Fotero: Esglesia i pont

de Sant Joan les FontsEl pont medieval, construït amb pedra volcànica, travessa el riu Fluvià i uneix el nucli de la vila amb l'actual església i amb el barri de Castanyer.

 

Sant Joan les Fonts, municipi inclòs dins la comarca de la Garrotxa. Sant Joan les Fonts mostra un passat que es reflexa en grans exemples de patrimoni natural, cultural i arquitectònic emmarcats dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i de l’Espai d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa. Descobriu els seus principals atractius al vídeo.

Dins d’aquest municipi hi trobem 10 dels més de 40 cons volcànics que hi ha a la zona volcànica de la Garrotxa. Són els volcans de: Aiguanegra, Cairat, Estany, Claperols, la Canya, Bellaire, Gengí, Puig de l’Ós, Repàs i Repassot. Així mateix, és on trobem un dels punts geològics més importants de l’Estat espanyol i de tota Europa: el molí Fondo i boscarró esdevé una zona especialment interessant per trobar-se 3 colades de lava d’èpoques diferents emeses per diversos volcans de la comarca identificables amb observació directa.

Neu a Begudà

El municipi comprèn el poble de Sant Joan les Fonts, cap de municipi, el poble de Begudà 

El municipi comprèn el poble de Sant Joan les Fonts, cap de municipi, el poble de Begudà de població disseminada, i una sèrie de veïnats com ara la Canya, Pocafarina, Aiguanegra, el Rossinyol, i el Racó o l'Esparc. El poble de Sant Joan les Fonts es troba entre el Fluvià i la carretera que va de Castellfollit a la Vall de Bianya, però a l'indret de la Canya té un brancal que la uneix amb Olot i amb la carretera d'Olot a Girona, que passa més a ponent del terme.

El municipi es troba a la vall del Fluvià, que inclou el sector final de la vall de Bianya, accidentat per les serres de Sant Julià del Mont (903 m), de la Cau (824 m) i del Bosc (733 m) i el Mont-ros (672 m), on hi ha alguns antics volcans de la regió d'Olot (puig de l'estany, de Tries, Aiguanegra i la gredera de Claperols) i a 342 m d'alt. S'hi troben boscos de faig i alzines.

monestir

de Sant Joan les Fonts. Els edificis més emblemàtics del municipi, el monestir romànic, construcció medieval del segle XII; el pont medieval situat a sobre del riu Fluvià


Els edificis més emblemàtics del municipi, el monestir romànic, construcció medieval del segle XII; el pont medieval situat a sobre del riu Fluvià, la construcció del qual data del segle XII, i el castell de Juvinyà, casa forta dels segles XII-XIVMonestir de Sant Joan les Fonts

Era un antic priorat dependent de l'abadia de Sant Víctor de Marsella, després de Sant Pere de Besalú fins al 1592 i fins a 1835 depengué de Sant Pere de Camprodon. Declarada monument nacional, l'església és un edifici romànic de tres naus, la central amb volta de canó lleugerament apuntada i les laterals de quart de cercle, sense transsepte. El campanar es va construir entre el 1791 i el 1792. És notable la pica baptismal, romànica, amb relleus, signada amb les lletres MNA. Procedeix d'aquesta església una majestat romànica, ara conservada al Museu d'Art de Girona.

Salt del Fluvià por Oriol Lopez

El municipi es troba a la vall del Fluvià, que inclou el sector final de la vall de Bianya, accidentat per les serres de Sant Julià del MoPont medieval de Sant Joan les Fonts

El pont medieval, construït amb pedra volcànica, travessa el riu Fluvià i uneix el nucli de la vila amb l'actual església i amb el barri de Castanyer.

Torre de Canadell

Fortificació situada a la serra de Vivers. és un edifici quadrat de quatre pisos, amb espitlleres per les quatre cares i terrat. Antigament estava envoltat d'una muralla.

Estada de Juvinyà

És l'edifici romànic civil més antic de Catalunya. Està situat vora el riu Fluvià. És una casa senyorial fortificada de dos cossos, la torre de defensa i l'edifici principal. Declarat monument provincial l'any 1972. Situat a l'emplaçament on, durant el segle XIII, hi va haver un molí fariner.

La Resclosa, Tony CarcoleMolí Fondo
Espai d'interès per la seva arqueologia industrial i per la colada de lava que formava part de l'antiga resclosa la Reformada.

A la població hi ha algunes cases antigues en el carrer que davalla vers el monestir, però la major part, en especial al sector de la carretera, són de construcció moderna. Es destaca del conjunt l'església moderna de Sant Joan, erigida, en un lloc dominant, al primer quart del segle actual; és un edifici neogòtic, desproporcionat, acabat fa pocs anys.

La festa més important és la festa major, que s'escau el 24 de juny, si bé comença la vigília; les activitats són diverses, i se'n destaquen els jocs per a la mainada, les sardanes, els balls, el concurs de pesca i el ball de gegants, amb els gegants locals, dits l'Hereu i la Pubilla. D'altra banda, el segon diumenge després de la Pasqua de Resurrecció se celebra la festa del Roser.

art es anna:Colada de lava

de Sant Joan les Fonts. Espai d'interès per la seva arqueologia industrial i per la colada de lava que formava part de l'antiga resclosa la ReformadaEn quan a conreus, predominen els de secà (farratges, moresc, cereals i patates) sobre el regadiu (hortalisses). La ramaderina és principalment bovina i porcina. Les indústries són tèxtils, d'embotits, de paper, de metall, de materials de construcció, de fusta i de ceràmica.(mas informacion,ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua