GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Joan de Palamós

Pueblo

Sant Joan de Palamos

Municipio

Palamos / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

8343

 

Ayuntamiento

Dirección

Major 56

Código postal

17230

Teléfono

972 600026

Fax

972 316 110

Oficina Turismo

972 600 500

Web Oficial

Sant Joan de Palamós

Web de Interés

Platges, i patrimoni de Palamos

E-mail municipio

turisme@palamos.cat
 

El poble de Sant Joan de Palamós forma un nucli agrupat a l'entorn de l'església, amb carrerons estrets i un eixample al llarg de la carretera de Girona. Situat 1 km al N de Palamós, avui forma un sol conjunt urbà amb la vila. L'antic municipi, annexat el 1942 a Palamós, havia portat antigament el nom de Vila-romà.
 

Castell de Vila-romà

L'antic municipi, annexat el 1942 a Palamós, havia portat antigament el nom de Vila-romà.

 


El castell de Vila-romà es troba en un paratge excepcional de la vall de Bell-lloc. Des del peu dels seus vells murs es contempla una vista magnífica de tota la vall, amb l'ermita de Bell-lloc a primer terme.

La fortalesa es troba edificada sobre un contrafort rocós que el protegia, i rodejat per la part nord i oest per uns valls artificials, que s’unien al camí per un pont. L’edifici té una planta quadrangular força regular, envoltada per una muralla que en alguns llocs servia de recolzament pel cos interior de la construcció

La Vall de Bell-lloc, actualment una zona boscosa, va ser un paratge important en època medieval, amb una important ocupació humana. En aquest indret, a l’entorn del castell de Vila-romà del s. XI, s’hi van desenvolupar una sèrie de barris formats per masos que van explotar aquest territori fins a mitjans del s. XIV.

Sant Joan de Palamós celebra la seva festa major el primer diumenge d'agost i la festa petita el tercer diumenge de setembre(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua