GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Joan De Mollet

Pueblo

Sant Joan de Mollet

Municipio

Sant Joan de Mollet / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

515

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Ajuntament

Código postal

17463

Teléfono

972 488 181

Fax

972 488 181

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Joan De Mollet

Web de Interés

Dades e informaciò de Sant Joan De Mollet

E-mail municipio

sjmollet@ddgi.cat
 

La demarcació de Sant Joan de Mollet, localitat coneguda també com Mollet de Ter per tal de distingir-la de Mollet d'Empordà i Mollet del Vallès, és molt reduïda, ja que té només 3,28 km²; s'estén per la dreta del Ter, que li fa de límit N, i es troba encaixada entre els municipis de Bordils i de Flaçà; pel S limita amb Sant Martí Vell.

El poble va nèixer al voltant de l'església, a la part més encimbellada del terme, però a la part nova s'ha anat aixecant entorn de la carretera antiga.

El poble on resalta l´esglesia

'església parroquial de Sant Joan, de mitjan segle passat és un edifici neoclàssic de tres naus, separades per grans columnes,l'església parroquial de Sant Joan, de mitjan segle passat és un edifici neoclàssic de tres naus, separades per grans columnes, que forma un creuer amb cúpula.

Al costat del pou públic, inaugurat el 1976, hi ha una font que lliura les mateixes aigües que nodreixen el pou, i que data de 1885. Aquesta font està decorada amb rajoles de colors amb escenes de la vida al camp i també, amb una rosa dels vents, i al mateix costat s'hi conserva encara un antic abeurador de cavalls

L'enlairada situació del poble fa que tot sovint Mollet senti la presència dels vents del nord, que fan que el seu clima sigui fred a l'hivern, però suau i temperat la resta de l'any.

El poble celebra la festa petita pel mes de juny substituint la festa de la ja desapareguda Germandat dels Sants Abdó i Senén, que s'havia celebrat el 30 de juliol, diada dels sants; i per l'agost, el darrer diumenge, s'escau la festa major de la Degollació de Sant Joan.(ftes y fotos ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua