GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Grau

Pueblo

Santuari de Sant Grau, Mas de Sant Joan d´Albons, veïnat:  Creu d´Albons

Municipio

Albons / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

0

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça del Poble, 1

Código postal

17136

Teléfono

972.78.80.05

Fax

972.78.85.26

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Grau d´albons

Web de Interés

Albons

E-mail municipio

ajuntament@albons.net
 

Fora del nucli urbà d´Albons només hi havia el mas de Sant Joan. Més endavant s'han anat edificant uns quants masos escampats per la plana. D'aquest moment és el veïnat de la Creu d'Albons en la cruïlla de les carreteres, 1 km a ponent del poble. El mas de Sant Joan és un gran casal del segle XVIII.

El santuari de Sant Grau d'Albons es troba al cim d'un puig de la serra del mateix nom, uns 2 km a ponent del poble, davant un paisatge prodigiós i prop de la font de la Merla. A més de sant Guerau o Grau, s'hi veneren també sant Roc i sant Sebastià. L'aplec més popular s'hi celebra el 13 d'octubre.

Sant Grau d´Albons

L'església conserva una bona part de la nau romànica, que fou modificada al segle XVIII quan es capgirà l'orientació del temple. La façana actual —datada el 1753— és a llevant, lloc on ha desaparegut l'antic absis semicircular

El parament medieval s'evidencia en els murs laterals; a migdia resta una finestra romànica de doble esqueixada. L'interior, remolinat, és cobert amb una volta apuntada. La imatge del patró és una talla barroca, molt restaurada. Uns 200 m a llevant de l'ermita hi ha el paratge conegut per Sentmenat.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua