GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Ferriol

Pueblo

Sant Ferriol

Municipio

Sant Ferriol / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

72

 

Ayuntamiento

Dirección

Camí de Juïnyà, s/n

Código postal

17850

Teléfono

972 590 951

Fax

972 590 951

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Ferriol

Web de Interés

Informacio general de Sant Ferriol

E-mail municipio

santferriol@ddgi.cat
 

El municipi de Sant Ferriol, de 41,76 km², estès en bona part a la dreta del Fluvià i en contacte ja amb el Gironès, rebé fins el 1930 el nom de la Parròquia de Besalú, per tal com és format per una sèrie de veïnats i una església que depenien eclesiàsticament de la parròquia besaluenca

El poble del TornComprèn gairebé tota la vall del torrent de la Miana o el Junyell i un petit sector de la vall del Ser, afluents del Fluvià per la dreta, el primer procedent de la serra de Sant Julià del Mont, que fa que el sector de ponent del terme sigui accidentat, i el segon procedent de la vall de Santa Pau.

El municipi inclou, a part el nucli de Sant Ferriol, cap de municipi, el poble del Torn, que avui és el nucli més important, els veïnats de Juïnyà, Fares, Ossinyà, el Mor, la Miana, i la Urbanització Comtal

Llocs d´interès:

Santuari de San Ferriol. Gòtic tardà del segle XVII, encara que documentat des de l'any 1495
Santuari de la Mare de Déu de Colell. Segle XVII
Església de Sant Fruitós. Romànica del segle XII
Església de Sant Miquel de la Miana. Romànica
Església de Sant Silvestre

Sant Fruitos
 

 


Els seus petits nuclis de població es troben espargits per les valls dels rius Fluvià i Ser , la riera de Junyell, i de les muntanyes de les serres del Torn i la serra del Mor. És el Santuari de Sant Ferriol el qual ha donat nom al municipi.

El tercer diumenge de maig té lloc la festa dels caçadors. Avui el conjunt és força abandonat . A llevant, també aturonat sobre la dreta del riu, hi ha l'ermita del Sagrat Cor, erigida per la família Farrés el 1901, on se celebra un aplec per Corpus, el divendres després de la capvuitada.(ftes y fotos ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua