GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Feliu De Pallerols

Pueblo

Sant Feliu de Pallerols

Municipio

Sant Feliu de Pallerols / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1389

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Firal, 23

Código postal

17174

Teléfono

972 444 011

Fax

972 444 422

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Feliu De Pallerols

Web de Interés

historia i patrimoni de Sant Feliu de Pallerols

E-mail municipio

sfp@ddgi.cat
 

El municipi de Sant Feliu de Pallerols s'estén per una superfície de 34,92 km², a la vall d'Hostoles i forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El municipi de Sant Feliu de Pallerols s'estén per una superfície de 34,92 km², a la vall d'Hostoles i forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

 

 

 

Comprèn la capçalera del riu Brugent, on rep el nom de riera de Marbolenya, i les dues valls de Sant Iscle i d'Aiguabella, afluents per l'esquerra del riu Brugent.

És accidentat per les serres del Corb i de Fontpobra i els volcans de Can Tià i Treiter, dintre del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Destaquen els cims de Collsacabra al sud del terme i el Santuari de La nostra Senyora de la Font de la Salut a 1030 metres d'altitud.

El municipi comprèn, a part el cap administratiu, que és el poble de Sant Feliu de Pallerols, els pobles de Sant Iscle de Colltort, damunt el qual hi ha les ruïnes del castell de Colltort, i de Sant Miquel de Pineda

El poble

El municipi comprèn, a part el cap administratiu, que és el poble de Sant Feliu de Pallerols, els pobles de Sant Iscle de Colltort, damunt el qual hi ha les ruïnes del castell de Colltort, i de Sant Miquel de Pineda 

 

La vila de Sant Feliu de Pallerols és situada a banda i banda del riu Brugent, al peu dels cingles i el santuari de la Salut. El nucli més gran i més ben urbanitzat ocupa la dreta del riu.

Llocs d´interès:

Rio Brugent por Erzsebet

La vila de Sant Feliu de Pallerols és situada a banda i banda del riu BrugentEsglésia de Sant Feliu de Pallerols. Segle XVII, reconstruïda sobre una d'anterior romànica.
Església de Sant Iscle de Colltort. Segle XV.
Esglèsia de Santa Cecília
Església Sant Miquel de Pineda. Segle XI.
Castell d'Hostoles. Fortalesa medieval en semiruïna. Lloc on va morir Francesc de Verntallat a la fi del segle XV.
Santuari de Nostra Senyora de la Font de la Salut. Vistes magnífiques.Agricultura de secà. Ramaderia de bestiar boví i porcí, així com aviram, la indústria d'embotits i xocolates que juntament amb el turisme residencial és la base de la seva economia.

 Cal destacar-ne la Festa Major de Sant Feliu de Pallerols, declarada festa tradicional d'interès nacional.

El Ball de Cavallets per Cortsenc

l Ball de Cavallets, Gegants i Mulassa de Sant Feliu de Pallerols el ballen un grup de vuit cavallet

La Festa Major de Sant Feliu de Pallerols se celebra al voltant de la diada de Pasqua Granada, entre mitjans de maig i mitjans de juny. Es tracta d'un llegat conservat pels santfeliuencs al llarg dels segles que s'estructura al voltant d'una representació plena d'elements originals que la converteixen en única.El Ball de Cavallets, Gegants i Mulassa de Sant Feliu de Pallerols el ballen un grup de vuit cavallets, una parella de gegants i una mulassa, i s'estructura en cinc balls:

són el ball pla, el contrapàs, la sardana curta i la mata-degolla, un dels més populars ball dels cavallets, els gegants i la mulassa de Sant Feliu de Pallerols. Es tracta d'un impressionant conjunt de danses interpretades per la imatgeria festiva local que fan referència a una llegendària batalla entre sarraïns i santfeliuencs.

El Pescallunes

A la gent de Sant Feliu de Pallerols també se'ls coneix històricament com a "Pescallunes".

 

A la gent de Sant Feliu de Pallerols també se'ls coneix històricament com a "Pescallunes". El motiu és una història que el mateix municipi relata d'aquesta manera:
«S'explica que una nit de lluna plena, un santfeliuenc vorejava el riu Brugent quan va veure reflectida la lluna en l'aigua de la riera. Tan embadalit en va quedar de la bellesa de l'astre que molt brillava en la foscor de l'aigua que va decidir pescar-la amb un cove. Però no aconseguia ficar-la-hi. Algú va veure-ho i, en to burleta, li preguntà si volia pescar la lluna.»

El que inicialment era una malnom ha estat reconvertit pels propis santfeliuencs com a icona popular tal com es pot llegir a l'escultura del pescallunes:
«Des d'aleshores als de Sant Feliu de Pallerols ens diuen "PESCALLUNES": gent amb il·lusions, somnis i molts projectes.»mas informacion,ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua