GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Climent Sescebes

Pueblo

Sant Climent Sescebes

Municipio

Sant Climent Sescebes / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

501

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Magre, núm. 21

Código postal

17751

Teléfono

972 563007

Fax

972 545137

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Climent Sescebes

Web de Interés

historia i patrimoni de Sant Climent Sescebes

E-mail municipio

climent@ddgi.es
 

El Poble

El municipi comprèn el poble de Sant Climent Sescebes , a l’esquerra de la riera d’Anyet, i a més, el veïnat de Vilartolí, el veïnat d’Ullastre, la masia dels Solers

Sant Climent Sescebes és un dels 68 municipis de l’Alt Empordà, que comprèn una bona part de la vall mitjana de la riera d’Anyet. Té 24 Km2.

El municipi comprèn el poble de Sant Climent Sescebes , a l’esquerra de la riera d’Anyet, i a més, el veïnat de Vilartolí, el veïnat d’Ullastre, la masia dels Solers amb l’antiga esglèsia de Santa Fe dels Solers, i la masia de Rebulls.

El poble es presenta net, amb els carrers ben asfaltats i bonics racons amb alzines plantades i bancs per reposar. Es destaca la Rambla, que dóna al poble un aire de ciutat

Passejant pels carrers de Sant Climent no trobarem les cases gaire antigues, i poques amb la pedra de les façanes al descobert. La majoria han estat restaurades

Ruta Megalitica

Repartits pel terme hi ha un gran nombre de monuments megalítics. El dòlmen de Gutina es troba en el paratge d’aquest nom, a uns 3 quilòmetres al nord de Sant Climent SescebesLlocs d´interès:

Església parroquial de Sant Climent. Segle XVII, construïda sobre una altra documentada de l'any 882
Restes de l'antiga muralla
Pont Vell sobre l'Anyet. Segle XV-XVI
Dolmen de la Gutina
Dolmen del Prat Tancat
Dolmen de Tires Llargues
Dolmen de Fontanilles
Dolmen del Salt d'en Peió
Dolmen de les Closes
Menhir de la Murtra. 3500 aC - 3000 aC.
Menhir de Vilartolí
Santa Fe dels Solers

La part muntanyosa és coberta de bosc, especialment d’alzines sureres, que havien estat explotades, i de garrigues i matollar.


L’agricultura és de secà i els conreus principals són la vinya i l’olivera. Hi ha una petita zona d’horta vora el riu.

La cria de bestiar i algunes activitats industrials derivades del bosc i de l’agricultura complementen l’economia. Hi ha fonts d’aigues medicinals.

Té tradició al poble la festa del llibre, per Sant Jordi, en la qual es venen llibres a la plaça. La festa d'estiu té lloc per Sant Joan Degollat, el diumenge pròxim al 29 d'agost, i la festa major es fa el cap de setmana més proper al 23 de novembre, amb ocasió de la festivitat de Sant Climent. Entre les tradicions folklòriques més populars destaca per Setmana Santa la representació de la Passió, que s'inicià pels volts del 1977(ftes y fotos ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua